Prezident přijal demisi ministra školství. Studenti oslavovali balonky

30. března 2012

30. 3. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: Téma

V poslední funkční den ministra školství Josefa Dobeše v pátek 30. března se s ním přišli rozloučit studenti z iniciativy Za svobodné vysoké školy. Před Dobešovým úřadem vypustili svazek balonků, ke kterým byl připevněný ministrův obrázek. Krátce před tím přijal prezident Václav Klaus z rukou premiéra Petra Nečase Dobešovu rezignaci.

„Dámy a pánové, přistupte blíže, dnes je velký den,“ lákala kolemjdoucí Marta Harasimowicz z iniciativy, aby se přišli podívat na happening před úřadem. S ministrem se tu symbolicky loučil Václav Klaus, respektive student, který si připevnil na obličej masku prezidenta. „Dnes z ministerstva školství odchází velký muž. Josef Dobeš nezištně padl, když bránil zájmy učitelů i studentů. Vždycky jsem říkal, že to je nejlepší ministr školství,“ parodoval Klausova slova. Desítky barevných balonků společně s Dobešovým portrétem se pak vznesly vysoko do nebe a odpluly.

Po skončení scénky vystoupil s prohlášením student Dominik Forman a připomněl, že změna v čele úřadu ještě neznamená, že pozornost studentů poleví. „Ministr školství sice odešel, problémy nám tady ale zůstávají dál. Pane Dobeši, vaším odchodem nic nekončí. My zde zůstáváme dál a budeme hájit svobodné vzdělávání,“ završil studentský happening Forman.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.