4. dubna 2012

Po triumfu na Hokejové bitvě se borci UK na šampionátu trápili

4. 4. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: Studenti

Hokejisté tuzemských vysokých škol poměřili od 19. do 30. března své síly na devátém akademickém hokejovém mistrovství a sedmém ročníku Memoriálu Jana Eysselta. Sportovcům Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy se po skvělém úspěchu v Hokejové bitvě na mistrovství nedařilo.

Děkan FTVS UK doc. PhDr. Vladimír Süss, Ph.D., gratuluje vítězům šampionátu.

Univerzita Karlova sestavila pro šampionát dokonce dva týmy, jeden výhradně ze studentů Fakulty tělesné výchovy a sportu s trenérem PhDr. Petrem Šťastným, Ph.D., a Mgr. Pavlem Černým, v druhém se sešli studenti Pedagogické fakulty, lékařských fakult a FTVS s koučem PaedDr. Vladimírem Pokorným.

Šampionátu se zúčastnilo 15 mužstev. Regionální utkání se hrála v Brně, Ostravě a ve Slaném, kde se konaly i finálové zápasy. „Základní část se hrála jednokolově ve čtyřech oblastních skupinách: PRAHA (skupina A), ČECHY (skupina B), MORAVA JIH (skupina C) a MORAVA SEVER (skupina D),“ vysvětlil Mgr. Ing. Miloš Fiala, Ph.D., z FTVS, který organizaci turnaje zajišťoval.

„FTVS ukolébáno výhrou v hokejové bitvě nad VŠE podcenilo zápas. VŠE vrátila porážku z Hokejové bitvy a vyhrála 5:3,“ rekapituloval jeden ze zápasů skupiny A Miloš Fiala. Hráčům z FTVS se sice podařilo postoupit do českého kola turnaje, zde však jejich cesta skončila. Druhému týmu UK se nepodařilo postoupit ze základní skupiny.

O vítězství se nakonec utkaly týmy Univerzity Pardubice a Univerzity Palackého v Olomouci. Moravský výběr nedal Pardubicím šanci a vyhrál 8:3. Olomouc se stala vítězem i Eysseltova memoriálu pojmenovaném po vynikajícím českém trenérovi Janu Eysseltovi, který dovedl studenty na univerziádě v Innsbrucku v roce 2005 ke stříbrné medaili a krátce poté zemřel.

Podívejte se na detailní rozpis výsledků všech zápasů a na zprávu Mgr. Ing. Miloše Fialy, Ph.D., z turnaje.

Borci Univerzity Karlovy rozstříleli VŠE 5:1 ve finále Hokejové bitvy





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.