27. června 2012

Veřejná přednáška Was Einstein right?

Prof. Dr. Michael Kramer bude přednášet pro veřejnost na téma Was Einstein right? How cosmic time keepers in space probe Einstein's strange world. Akce se koná v rámci konference "Relativity and Gravitation – 100 years after Einstein in Prague", konané pod záštitou rektora Univerzity Karlovy. Prof. Kramer vystoupí ve středu 27. června 2012 od 20:00 ve Velké aule Filozofické fakulty UK, Palachovo nám.

Profesor Michael Kramer (nar. 1967) je jedním z nejvýznamnějších současných světových odborníků v radioastronomii, zvláště v astrofyzice pulsarů. Za své objevy získal prestižní ocenění jako Descartovu cenu Evropské Unie, cenu Marcela Grossmanna či cenu Berlínsko-Braniborské Akademie věd. Je ředitelem Ústavu Maxe Plancka pro radioastronomii v Bonnu, profesorem astrofyziky v Jodrell Bank Centru pro astrofyziku na univerzitě v Manchesteru, honorárním profesorem na univerzitě v Bonnu, členem mnoha vědeckých grémií.

Přednášku uvede a diskusi bude řídit prof. Jiří Bičák z Ústavu teoretické fyziky MFF UK, člen Učené společnosti ČR. Přednáška bude proslovena v angličtině, bude provázena řadou skvělých animací; otázky v diskusi lze klást i v češtině.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.