1. června 2012

Studentské průkazy UK platí v pražské dopravě i nadále

1. 6. 2012; rubrika: i-Forum informuje

Univerzita Karlova po delším jednání dojednala nové znění smlouvy s Dopravním podnikem hl.m. Prahy o uznávání průkazu studenta UK jako dokladu nahrazujícího průkazky Dopravního podniku.

Poté, co dosavadní smlouvu o vzájemné spolupráci Dopravní podnik vypověděl, dohodla UK prodloužení běžící výpovědní doby do 31. května 2012 tak, aby bylo možné dojednat smlouvu novou.

I když původní představy UK i DPP o nové smlouvě byly poněkud odlišné, podařilo se nakonec nalézt kompromisní řešení a nový text smlouvy v tomto týdnu dohodnout.

Univerzita Karlova je tedy dále uvedena v Tarifu Pražské integrované přepravy aktualizovaném dnes, 1. června 2012, jako vysoká škola, se kterou má Dopravní podnik uzavřenu „uznávací smlouvu“.

Průkaz studenta UK, ať s licencí ISIC nebo bez ní, spolu s platným fakultním kupónem bude tedy i nadále Dopravním podnikem uznáván při nákupu časových jízdenek s volitelnou dobou platnosti ve všech distribučních místech Dopravního podniku i při přepravních kontrolách.

Studenti Univerzity Karlovy se tedy nemusejí v žádném případě obávat toho, že by průkazy UK přestaly v pražské dopravě platit. Protože UK zajišťuje služby spojené s průkazy i pro Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, dohodla s Dopravním podnikem i to, že budou nově uznávány i průkazy studentů VŠUP.

V Praze dne 1. června 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.