12. července 2012

Na FTVS si děti vyzkoušely sporty, ke kterým by se jinak vůbec nedostaly

12. 7. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: i-Forum informuje

Fakulty Univerzity Karlovy mohou v létě navštívit i děti ještě školou povinné. Napříč obory se totiž na univerzitě konají různé zábavní a vzdělávací příměstské tábory. Například na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK se od pondělí 9. července setkaly na dvě desítky dívek a kluků, aby si po celý týden zkoušeli všechny možné sporty. V průběhu léta se budou konat ještě další tři podobně zaměřené tábory.

„Všechny kurzy jsou už obsazené. Byl o to obrovský zájem. Přihlásilo se nám plno dětí všech věkových kategorií,“ spokojeně se usmíval Mgr. Josef Dvořák, který má organizaci dětského příměstského tábora na starosti.

Děti ve věku od šesti do čtrnácti let se v průběhu týdne učily hrát různé míčové hry, vyzkoušely si atletiku nebo tenis, ale třeba i populární ragby. „Některé sporty, které dělaly tady s námi, nikdy před tím ani nezkoušely. Ve škole se při hodinách tělocviku ke všemu nedostanou, pro některé sporty nemají školy potřebné nářadí,“ vysvětlovala Adéla Jancová, studentka FTVS se specializací výuka tělesné výchovy, která se společně se svými spolužáky o děti starala. „Nejvíc děti bavil asi florbal, který většinou často ve škole hrají. Kupodivu je ale nadchl třeba i basketbal,“ vyjmenovávala Adéla.

Děti ale nestrávily týden jen na hřištích a ve sportovních sálech fakulty. Díky tomu, že fakulta leží jen pár kroků od krásného prostředí Divoké Šárky, vyběhly za sportováním i tam.

„Bavily mě asi všechny sporty, co jsme tady dělali. Ale ze všeho nejvíc mě bavil tenis,“ vzpomínala na svůj sportovní týden jedna z malých sportovkyň, osmiletá Miriam Kroftová.

Další děti protáhnou své šlachy a posílí svaly na konci července. Příměstské sportovní tábory pod taktovkou Fakulty tělesné výchovy a sportu UK pak budou pokračovat i v srpnu.

Přírodovědecká fakulta zahájila druhý ročník táborů pro malé badatele





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.