11. října 2004

George Tabori: KANIBALOVÉ


Již v minulé sezóně jste měli možnost vyhrát vstupenky do divadla Komedie na inscenaci hry Georga Taboriho Kanibalové, kterou režíroval Jan Nebeský. Na jaře letošního roku tato inscenace, která v sobě snoubí vtip a bolest, směšnost a katastrofu, získala nominaci na Cenu Alfreda Radoka za inscenaci roku. Do hlavní role Strýčka, obsadil jeden z nejvýraznějších českých režisérů poslední doby Jan Nebeský Aloise Švehlíka, jež si našel nevídanou polohu představující nádherný střet klasického a avantgardního herectví. Což také potvrzují ohlasy na toto představení. Např. Bronislav Pražan v Týdeníku rozhlas píše: “Dramatický boj mezi lidskostí a animalitou, jenž mezi postavami i v duši každé z nich probíhá, je plný vášně, ironie i jiskřivého černého humoru a dobře vedení herci rozžíhají mnohé jeho protikladné stránky. Zvláště se přitom daří Aloisi Švehlíkovi v roli Strýčka, jenž brání základní lidské hodnoty, Karlovi Dobrému ztělesňujícímu Studenta medicíny a Romanu Zachovi coby živočišnému Cikánovi, který zdánlivě nemá žádné kulturní návyky a zábrany.“

Dnes soutěžíme o 2 vstupenky na představení inscenace Kanibalové 21. 10. 2004 od 19.30. Všichni studenti mají do Komedie vstup již od 50,- Kč. Aktuální program je k dispozici na adrese: www.prakomdiv.cz.

Soutěžící, který pošle správnou odpověď do 20. 10. 2004 spolu se zpáteční adresou (jméno, příjmení, telefonním kontaktem) na adresu soutez@cuni.cz má možnost vyhrát 2 vstupenky na představení KANIBALOVÉ, které se bude konat 21. 10. 2004 v divadle Komedie, Jungmannova 1, Praha 1.


Otázka:

Ve které další inscenaci divadla Komedie můžeme vidět v jedné z hlavních rolí Aloise Švehlíka?

1) Solingen (rána z milosti)

2) Kvartet

3) Rekonstrukce (oheň v hlavě)






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.