21. září 2012

Výstavba kampusu v Hradci Králové zahájena


Univerzita Karlova symbolicky zahájila výstavbu 1. etapy kampusu v Hradci Králové, který začnou užívat studenti a akademici v akademickém roce 2014/2015. K předáním staveniště dodavateli stavby došlo 20. září 2012.

„Jsem velmi rád, že Hradec Králové a Plzeň, tedy univerzitní města, která na rozdíl od Prahy nejsou - pokud jde o evropské fondy - diskriminována a která jsou sídlem našich tří fakult, mající pevné místo a velmi dobrou prestiž ve struktuře UK, nakonec mohou získat takto moderní zázemí,“ uvedl rektor UK prof. Václav Hampl.

Hlavním důvodem k realizaci projektu je nutnost zmodernizovat výuková a výzkumná pracoviště. Dle vyjádření děkanů prof. Miroslava Červinky a prof. Alexandra Hrabálka je předmětem tohoto projektu výstavba prvního objektu budoucího kampusu určeného pro výuku a výzkum celkem čtyř ústavů a kateder Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, které nejtíživěji pociťují nedostatek objemu a kvality současných prostor a které se do tohoto objektu přesunou.

Výstavbou v těsném sousedství fakultní nemocnice a Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany dojde k přímému propojení výuky a výzkumu, propojení teorie s praxí. Celkové předpokládané náklady tohoto projektu jsou plánovány na částku 420 milionů Kč. Většina prostředků bude poskytnuta z Evropského fondu pro regionální rozvoj.  Projekt Výukové a výzkumné centrum je jedním z největších rozvojových počinů Univerzity Karlovy v posledním období. Univerzita Karlova jej plánuje od roku 2005.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.