red. • foto: archiv Linda Bartošová • 31. října 2012

Škola pro mne zůstává prioritou, říká Česká Miss World 2012

Linda Bartošová má na rozdíl od tisíců nových studentů, kteří v říjnu začalí na UK první akademický semestr, jedinou výhodu – díky titulu, jejž letos získala v soutěži Česká Miss, se nemusí do dubna starat o místo na kolejích. Jaká očekávání a obavy skrývá studentka žurnalistiky na FSV za tváří profesionálky?

Linda Bartošová, studentka FSV

V říjnu vám začal první semestr na univerzitě. Na co jste se nejvíce těšila a čeho jste se nejvíc obávala?

Převládaly spíše euforické pocity, tudíž jsem se těšila snad úplně na všechno, na nový kolektiv, na to, že se konečně budu věnovat něčemu co mě skutečně zajímá a baví (tedy alespoň v to doufám), na univerzitní atmosféru i na profesory. Jediné, čeho se pořád trochu obavám, je to, jak to skloubím se svým pracovním životem... Škola však pro mne zůstává prioritou, takže zkrátka některé mé aktivity musí jit stranou.

Kdybyste nevyhrála roční bydlení v Praze, jak byste řešila ubytování? Zvažovala byste případně i koleje?

Určitě bych zvažovala i koleje, ale spíše bych se snažila najít nějaký podnájem, což mě ostatně už v půlce dubna čeká.

Uvedla jste v jednom z rozhovorů, že rodiče jsou přísní, pokud jde o vzdělání. Jak probíhala vaše příprava na maturitu a kolik hodin denně jste během studia věnovala učení?

Ano, to je pravda. Na začátku čtvrtého ročníku jsem si sice naplánovala maturitní přípravu o dost dříve a o dost intenzivněji, přesto jsem to určitě nepodcenila a zhruba měsíc před maturitou jsem se několik hodin denně skutečně poctivě připravovala. Během studia jsem tomu denně vždy hodinu dvě věnovala, určitě jsem však všechen svůj volný čas netrávila nad knihami.

A jakou knihu byste doporučila našim čtenářům?

Těch je spousta, za poslední dobu asi cokoliv od Petry Soukupové, Potichu od Jaroslava Rudiše nebo Černobílý svět od Kathryn Stockettové.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.