2. října 2012

Studenti práv na UK znovu spouštějí internetovou právní poradnu

2. 10. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: Studenti

Zaráží vás něco ve vaší nájemní smlouvě nebo tápete v dědickém řízení? Obraťte se na studentskou divizi právnické akademické organizace Juristi. Studenti Právnické fakulty Univerzity Karlovy v září obnovili činnost své internetové poradny, kde zájemcům prostřednictvím internetu bezplatně nabízejí svou pomoc.

„Zaměřujeme se především na soukromé právo. Jsme schopní poskytovat základní informace v otázkách spotřebitelských témat, dědického práva či převodu nemovitostí,“ vysvětlil předseda studentské divize právnického spolku Viktor Hatina.

Právní poradna funguje přes internet. Stačí jen konkrétní dotaz napsat do e-mailu a ten zaslat na adresu . Aby e-mail nezapadl v příchozí poště, je potřeba do předmětu zprávy napsat heslo: Právní poradna. Důležité je dotaz přesně formulovat a e-mail případně doplnit i o potřebné dokumenty (smlouvy apod. se začerněnými osobními údaji). Čím více informací zájemce o pomoc poskytne, tím spíše se dočká přesné odpovědi. „Pokud budou v dotazu chybět nějaké podstatné informace, požádáme zájemce e-mailem o doplnění,“ upozornil Viktor Hatina.

Studenti tuto službu znovu obnovili od letošního září a nabízejí ji bezplatně. „Zaměřujeme se především na osoby, které si nemohou dovolit advokátní zastoupení,“ zdůraznil Viktor Hatina s tím, že třeba podnikatelé, již chtějí pomoci založit akciovou společnost, se s dotazy musí obrátit na běžné advokátní kanceláře.

Odpovědi by měli být studenti schopní zpracovat do jednoho týdne. Nejčastěji se opakující témata dotazů vyvěsí na svých internetových stránkách www.juristi.cz.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.