PaedDr. Jan Hruša, CSc. • foto: PaedDr. Jan Hruša, CSc. • 19. října 2012

Zdravotně postižení studenti UK oslavili 8 let svého sportovního centra plavbou po Vltavě

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK v říjnu již tradičně slaví výročí svého založení. Pravidelně se této akce zúčastňují zdravotně postižení studenti a absolventi UK spolu s postiženými ze specializovaných organizací. Největší skupinu tvoří vždy nevidomé děti ze školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené a vozíčkáři z Centra Paraple. Letošní oslava proběhla za příznivého počasí opět v podolské loděnici Regata.

Doprovody zajišťovali hlavně studenti FTVS, kteří studují management TVS. Pravidelně se k nám vracejí i absolventi FTVS, specialisté pro sport zdravotně postižených. Celkem se letošní podzimní akce zúčastnilo 22 zdravotně postižených a 30 doprovodů, instruktorů a přátel sportu zdravotně postižených.

Krásné počasí dopřálo nevidomým dětem jízdu po Vltavě na kánoích, malém motorovém člunu a plavbu na katamaránu. Silný vítr a déšť potom všechny účastníky donutil k rychlému přesunu do prostor loděnice. Společně jsme si s vozíčkáři z Centra Paraple promítli filmy a fotky a zavzpomínali na kurz jachtingu a vodního lyžování v chorvatské Viganji. Vedoucí akce Jan Hruša potom seznámil přítomné se zážitky z paralympijských OH v Londýně.

Na závěr jsme se domluvili na další akci – tentokrát cyklistické – ve středisku FTVS na „Ovčíně“ v jižních Čechách.

Informace pro studenty UK se speciálními potřebami k nehlédnutí ZDE

ČTĚTE TAKÉ: I těžce tělesně postižený může ovládat plavidlo s plachtami





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.