Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2015


Časopis Živa vyznamenal vědce PřF UK i legendu fakulty Vojena Ložka

Bakterie způsobující mor je hlavní hrdinkou článku doc. Iva Konopáska z Přírodovědecké fakulty UK, za který si odnesl Purkyňovu cenu. Tu uděluje redakční rada časopisu pro popularizaci biologie Živa autorům starším 30 let za nejlepší publikovaný text uplynulého roku. Vedle něj si pro ocenění přišli i další vědci působící na Přírodovědecké fakultě UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 29. dubna 2015


UK otevírá výstavu o mistru Janu Husovi. Užijete si ji i se svým chytrým telefonem

Mistr Jan Hus nejen jako mučedník a náboženský reformátor, ale také jako student, učitel, děkan a především rektor tehdy pražské, dnes Karlovy univerzity. Tímto nevšedním úhlem pohledu se budou moci podívat na jednu z nejvýznamnějších osobností naší historie všichni, kdo se v následujících dnech vydají do Karolina na novou výstavu.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 27. dubna 2015


Za pět let z vás mohou být lídři, povzbuzoval studenty velvyslanec USA

Jeho matka se narodila v polovině třicátých let minulého století v židovské rodině v Praze. Hnědnoucí střed Evropy a nakonec i vznik Protektorátu Čechy a Morava však rodinu vyhnaly do USA, odkud se Andrew H. Schapiro 75 let poté, co jeho matka musela zemi opustit, vrátil do České republiky v pozici amerického velvyslance.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. dubna 2015


Senátoři HTF UK podpořili Kamilu Veverkovou. Stane se novou děkankou?

Husitská teologická fakulta UK bude mít od 1. července nového děkana. Akademický senát fakulty by v této funkci rád viděl současnou proděkanku pro vědu a výzkum ThDr. Kamilu Veverkovou, Th.D. K rozhodnutí senátu, které padlo 20. dubna, se nyní musí vyjádřit také rektor UK prof. Tomáš Zima.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. dubna 2015


UK se poklonila památce obětí teroristického útoku na keňskou univerzitu

Památku obětí teroristického útoku na univerzitu ve východokeňském městě Garissa uctili studenti i představitelé Univerzity Karlovy v čele s rektorem UK prof. Tomášem Zimou. Pieta se uskutečnila právě v Den vzdělanosti a zároveň v den výročí založení UK, 7. dubna, před budovou Filozofické fakulty UK nedaleko pamětní desky věnované Janu Palachovi.

Pokračování

red., 8. dubna 2015


Studenti založili Právnický akademický blog. Učí psát odborné články

Studenti práv už nemusejí psát jenom do šuplíku. Psavci z Právnické fakulty UK, kteří se chtějí zdokonalit ve tvorbě odborných textů, nyní mohou publikovat své práce i na internetu a podělit se o ně s odbornou i širokou veřejností. Právnický akademický blog vedou pod odborným dozorem docenta Zdeňka Kühna z katedry teorie práva a právních učení PF UK členové spolku Juristi.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 2. dubna 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.