Doc. RNDr. Zuzana Prášková, CSc., red. • foto: MFF • 3. prosince 2012

Královna Beatrix vyznamenala profesorku Huškovou

Nizozemská panovnice Beatrix udělila prof. Marii Huškové titul důstojník Řádu oranžsko-nassavského za její mimořádné vědecké výsledky a dlouholetou spolupráci s nizozemskými odborníky. Vyznamenání převzala oceněná vědkyně z rukou velvyslance Nizozemského království pana Eduarda Hoekse v pátek 30. listopadu.

Slavnostního zahájení mezinárodního workshopu Recent Advances in Mathematical Statistics in honour of Marie Hušková se zúčastnil i prorektor UK prof. Milan Tichý a děkan MFF UK prof. Jan Kratochvíl spolu s proděkany a dalšími významnými hosty.

Prof. RNDr. Marie Hušková, DrSc., vystudovala na MFF UK obor matematika se zaměřením na matematickou statistiku. Od roku 1964 pracuje na katedře teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky, kterou vedla v letech 2001 - 2006. V roce 1997 byla jmenovaná profesorkou. Je autorkou více než 130 vědeckých studií, které publikuje převážně v zahraničních časopisech. Byla členkou vědecké rady MFF UK do roku 2012 a je nebo byla členkou vědeckých redakcí časopisů, jako Aplikace Matematiky, Statistics, Journal of Statistical Planning and Inference, Sequential Analysis a portugalského časopisu Statistical Revue. Profesorka Hušková je držitelkou Zlaté a Stříbrné medaile MFF UK.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.