12. prosince 2012

Akademické rezonance

Druhý koncert hudebního cyklu Akademické rezonance se uskuteční ve středu 12. prosince 2012 od 19.00 v kapitulním kostele Všech svatých na náměstí u sv. Jiří na Pražském hradě. Sérií koncertů představuje rektor prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. pěvecké soubory a hudební tělesa napříč univerzitou.

Pod vedením sbormistryně Terezy Minářové Výborné vystoupí sbor studentů Katolické teologické fakulty Acant. Na programu je převážně česká soudobá duchovní hudba, adventní písně a černošské spirituály.Vstup na koncert je volný, ale dobrovolný příspěvek na opravu kostela, který byl pro tuto příležitost znovu otevřen, je vítán.

Acant je pěvecký sbor studentů Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze zaměřený na duchovní hudbu všech období a stylů. Za šest let své činnosti má za sebou již pozoruhodné množství koncertů a vystoupení při nejrůznějších příležitostech. V roce 2008 absolvoval několik koncertů v irském Dublinu, v květnu 2012 se zúčastnil Mezinárodního festivalu duchovní hudby v Benátkách. Kromě černošských spirituálů a soudobých duchovních písní a skladeb (P. Eben, Z. Lukáš, Gorazd F. Krušina, A. Tučapský, J. Hanuš) obsahuje jeho repertoár i gregoriánský chorál, renesanční, barokní, klasicistní či romantické duchovní skladby, ale i africké duchovní písně. Vedle toho však nezapomíná ani na světskou hudbu, ať už z oblasti populární hudby či lidové písně.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.