Invaze International Clubu UK na jih

Madlen Kordová • 5. listopadu 2004

Invaze International Clubu UK na jih

Přes čtyřicet zahraničních studentů, kteří studují na UK převážně v rámci programu Erasmus, se díky iniciativě International Clubu UK vydalo ven z hlavního města podívat se na jih Čech.


Čtyřdenní výlet započal 28.října cestou do Českého Krumlova. Podzimem zbarvená krajina Novohradska měla být hlavním dějištěm jejich putování, tvrz Žumberk pak bezpečným útočištěm. Studenti navštívili Terčino údolí u Nových Hradů, vystoupali na poutní Dobrou a Hojnou Vodu, zdolali i Kraví horu.


Výhledy z pohraničního masivu hor do krajiny české i rakouské, které před patnácti lety nemohl vidět téměř nikdo kromě střežitelů železné opony, nyní vychutnávali mladí lidé takřka z celé Evropy, ale i studentky z Japonska a Austrálie.Uvědomila jsem si to, když jsme stáli u nově postavené dřevěné zvonice u jedné z obnovených polních cest, odkud jsme i letos (loni to bylo poprvé) zvoněním a snad i svou přítomností poslali do otevřené krajiny své poselství či symbolické znamení.

V programu nechybělo pivo ani družná zábava. Pro mnohé byla zážitkem klasika českých táborů – noční bojovka. Úžasná zábava pro české studenty číhající“ v lese na zahraniční kolegy, a trochu „culture shock“ pro mnohé západoevropany. Zážitek, na který nelze zapomenout.


Jedním z cílů těchto výletů je sblížení českých a zahraničních studentů UK. A snad se to i daří. Znovu se sešli studenti z různých fakult a z různých koutů světa. Vytváří se společenství, které není jen pro tuto chvíli, jen pro tento semestr.


Na poli, když se stmívalo a na jednom obzoru bylo vidět zapadat slunce a na druhém vycházet měsíc, se mě někdo z příšeří zeptal, zda vím, kudy jít dál, zda jsme se neztratili. Již podruhé jsme totiž záměrně šli z jednoho výletu až za tmy, a až za pochodu určovali cestu. Zjistili jsme totiž, že ve tmě a bez cesty jdeme blíž u sebe!


Pozitivní a děkovné ohlasy dělají International Clubu radost a jsou znamením, že má cenu pokračovat dál. Já děkuji na tomto místě celému českému týmu za přípravu této zdařené akce.


Madlen Kordová

International Club

http://intl-club.fsv.cuni.cz/








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.