Petra Köpplová • foto: red. • 29. května 2013

Výzkum v oblasti ekonomie zdravotnictví na UK posílí nově založené centrum

Slavnostní zahájení činnosti Centra zdravotní ekonomie a managementu proběhlo za účasti ministra zdravotnictví Leoše Hegera, děkana 3. lékařské fakulty profesora Michala Anděla a ředitele Institutu ekonomických studií docenta Martina Gregora 28. května v Císařském sále Karolina.

Zleva: děkan 3. lékařské fakulty profesor Michal Anděl,  ministr zdravotnictví Leoš Heger a Pavel Hrobeň z Advance Institute

Zleva: děkan 3. lékařské fakulty profesor Michal Anděl, ministr zdravotnictví Leoš Heger a Pavel Hrobeň z Advance Institute
Nově založené centrum propojuje akademické prostředí s praxí řízení zdravotnictví a rozšiřuje nabídku celoživotního vzdělávání na Univerzitě Karlově. Interdisciplinární pohled Centra na oblast zdravotnictví zajišťuje spolupráce 3. lékařské fakulty, Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd a Právnické fakulty Univerzity Karlovy spolu s Advance Healthcare Management Institute.

„Jsem velmi rád, že vzniká centrum, kde ideje vytvořené akademickou půdou se mohou posléze uplatnit. Onen trojúhelník fakult je zárukou, že by Centrum mohlo do budoucna převzít další role,“ uvedl na zahájení Centra děkan Michal Anděl. Jedním z cílů Centra je podle Pavla Hrobně z Advance Institute přispět k rozvoji výzkumu v oblasti ekonomie zdravotnictví a poskytování zdravotních služeb.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.