rektor UK prof. Václav Hampl • foto: red. • 6. června 2013

Rektor UK nabídl pomoc akademickým pracovníkům a univerzitám postiženým povodněmi

Situace v objektech Univerzity Karlovy se již stabilizovala a naštěstí se potvrdilo, že vzniklé škody budou neskonale mírnější, než tomu bylo v roce 2002.

Aktuálně jedinou větší neznámou zůstává stav archeologické základny Filozofické fakulty v Mělníce–Pšovce, nicméně vše nasvědčuje tomu, že ani zde snad k rozsáhlejšímu poškození nedošlo.

Vážnější škody utrpěla loděnice Fakulty tělesné výchovy a sportu v Troji, která byla zatopena z velké části. Škody vznikly v částečně zaplaveném výcvikovém středisku v Dobronicích a v loděnici Přírodovědecké fakulty v Podolí. Mírné problémy postihly budovu Právnické fakulty na nám. Curieových, budovy Matematicko-fyzikální fakulty v Troji a v Karlíně a některé objekty Kolejí a menz. Objekty Pedagogické fakulty v Myslíkově ulici a v ulici M. D. Rettigové, Filozofické fakulty na nám. Jana Palacha a Fakulty sociálních věd na Smetanově nábřeží škody neutrpěly, nepočítáme-li přerušení dodávek energie a samozřejmě rozsáhlé dopravní komplikace.

Přesný odhad škod, které Univerzita Karlova letošními povodněmi utrpěla, by měl být znám v průběhu dvou týdnů.

Přímo postiženi však bohužel byli někteří zaměstnanci a studenti UK, první z nich se již začali přihlašovat se žádostmi o finanční výpomoc univerzity.

Jménem UK jsem též vyjádřil účast a nabídl případnou pomoc univerzitě v Pasově a dalším univerzitám, jejichž objekty letošní povodně zasáhly.

Rád bych velmi poděkoval všem zaměstnancům a studentům univerzity, kteří v uplynulých dnech svou obětavostí přispěli k tomu, aby Univerzita Karlova záplavy přečkala bez vážnějších následků. Velmi si jejich nasazení vážím. Děkuji současně i těm, kteří se zapojili nebo zapojí do prevence a odstraňování povodňových následků v našich městech a obcích.


V Praze dne 6. června 2013


Prof. Václav Hampl

rektor Univerzity Karlovy v Praze










Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.