Lucie Kettnerová • foto: red. • 20. června 2013

Předškoláci mohou tři prázdninové týdny zkoumat přírodu v univerzitní školce Rybička

Pokud trávíte léto v Praze, ať již z důvodu práce, nebo studia, a zatím jste nenašli hlídání pro své předškoláky, můžete využít nabídku univerzitní mateřské školky Rybička, která připravila celkem tři turnusy „příměstské školky“  s přírodovědnou tematikou.

Obrovskou výhodou školky je její umístění – nachází se totiž přímo u Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK, takže děti budou neustále uprostřed přírody

Obrovskou výhodou školky je její umístění – nachází se totiž přímo u Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK, takže děti budou neustále uprostřed přírody

Prázdninová školka je otevřena všem dětem, rodiče tedy nemusí být studenty ani zaměstnanci Univerzity Karlovy. Jedinou podmínkou přihlášení je věk účastníka, který se musí pohybovat v rozmezí od 4 do 7 let, a on-line registrace prostřednictvím portálu Přírodovědci.  

Program malých badatelů bude uspořádán jako v klasické školce, prostor tedy bude vyhrazen i odpočinku. Hlavní rozdíl je však v tom, že se všechny aktivity ponesou v přírodovědném duchu. „Děti si vyzkouší například práci s lupami či mikroskopy, podniknou cestu do pravěku, budou pozorovat zvířata v zookoutku a pečovat o ně. Čekají je také pokusy a kouzla v přírodovědných dílnách, různé výtvarné aktivity nebo vodní hrátky na pískovišti,“ popisuje koordinátorka projektu Michaela Hartychová.

Cena za celý týden činí 2 500 Kč. Tato částka zahrnuje program, pomůcky, materiál, stravování, pitný režim a úrazové připojištění pro děti. Ranní nástup do příměstské školky je v 8.15 hodin, program končí v 16.00 hodin. Obrovskou výhodou školky je její umístění – nachází se totiž přímo u Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK , takže děti budou neustále uprostřed přírody.

Termíny příměstské školky:

15. 7. – 19. 7. 2013

29. 7. – 2. 8. 2013

12. 8. – 16. 8. 2013









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.