Jozef Moravčík (EUHL) • foto: www.euhl.eu • 19. listopadu 2013

Tým UK vstoupil do prvního zápasu Evropské univerzitní hokejové ligy jasným vítězstvím

Žádný čas na rozkoukání nepotřebovali hráči hokejového výběru Univerzity Karlovy. Hned ve svém prvním zápase Evropské univerzitní hokejové ligy, který se konal 11. listopadu na stadionu ve Slaném, rozstříleli soupeře z Vysoké školy managementu v Trenčíně vysoko 8:1.

Tým Univerzity Karlovy nedal protihráčům šanci

Tým Univerzity Karlovy nedal protihráčům šanci

Čestné buly před zápasem vhodili předseda komise ledního hokeje České asociace univerzitního sportu a manažer domácího univerzitního týmu Miloš Fiala spolu s představitelem Evropské univerzitní hokejové asociace Peterem Špankovičem. Na zápas se přišel podívat i zpěvák Stanislav Hložek, jehož syn nastoupil v dresu výběru Univerzity Karlovy.

Zápas začal rychlým gólem Trenčína, když se kapitán hostů Juraj Zemko prosadil před bránou po zmatcích pražské obrany. Slovenský tým však rychle začal a stejně tak rychle skončil. UK dokázala rychle vyrovnat a postupně otočit vývoj zápasu, který už zůstal celý v její režii. Nejprve vyrovnával Baláž po přihrávce Macenauera, který o chvíli později poslal tým UK do vedení gólem v přesilovce. Hokejisti UK byli ve všem o krok napřed. Lépe bruslili, napadali, stříleli.

Po gólu hráče UK Slavíčka ve vlastním oslabení nahradil Adama v bráně Trenčína Gašparovič. Změna v brankovišti nepřinesla žádné zlepšení a UK zvýšila náskok už na 4:1, když se prosadil přesnou střelou Krátký. První třetina skončila skvělým poměrem střel 20:5 pro pražskou univerzitu.

Navzdory několika dobrým zákrokům Gašparoviče nedokázal Trenčín vzdorovat a zcela podlehl soupeřově dominanci. Posledním „hřebíčkem do rakve“ slovenského týmu byl ve druhé třetině gól Tverďáka, který se prosadil ve vlastním oslabení 3 na 5. Matyáš Hložek potěšil svého slavného otce v hledišti, když skóroval po rychlém protiútoku. Hráči UK Praha si vypracovávali šance prakticky neustále, ale stav ve druhé třetině už zůstal nezměněn.

Hned v úvodu třetí třetiny dostali hráči UK výhodu hry v přesile 5 na 3, které také ihned využil kapitán týmu Hučko, když v čase 40:26 zvýšil na 7:1. Oba týmy si v poslední třetině dopřály několik přesilových her, ale nic dalšího se z nich nevyvinulo. Fuks pak posledním gólem ukončil od začátku jednoznačně vyznívající zápas na 8:1 pro Univerzitu Karlovu.

  • Univerzita Karlova Praha – Vysoká škola managementu Trenčín 8:1 (4:1, 2:0, 2:0)

V soutěžním roce 2013/2014 se Evropské univerzitní hokejové ligy účastní týmy:

Univerzita Karlova Praha (UK Praha)

Univerzita Tomáše Bati Zlín (UTB Zlín)

Vysoká škola managementu Trenčín (City U Trenčín)

Vysoká škola ekonomie a managementu veřejné správy Bratislava (VŠEMvs Bratislava)

Slovenská technická univerzita v Bratislavě (STU Bratislava)

Panevropská vysoká škola Bratislava (PEVŠ Bratislava)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.