Helena Zdráhalová • foto: red. • 11. prosince 2013

Studenti UK vyhlásili vánoční sbírku dárků pro lidi bez domova

„Vánoce jsou především o obdarovávání, chtěli bychom proto obdarovat ty, kteří to obzvláště s příchodem zimy potřebují, lidi bez domova,“ říkají studenti práv na Univerzitě Karlově. Členové Právnického akademického spolku Juristi proto vyhlásili vánoční sbírku. Každý, kdo se jí chce zúčastnit, může nechat svůj dárek pro lidi, jež žijí na ulici, pod stromečkem v atriu Právnické fakulty UK.

Pod vánočním stromečkem na Právnické fakultě UK můžete nechávat teplé oblečení, trvanlivé potraviny, deky či spacáky

Pod vánočním stromečkem na Právnické fakultě UK můžete nechávat teplé oblečení, trvanlivé potraviny, deky či spacáky

„Sbíráme všechno, co se může hodit lidem bez domova, především tedy teplé oblečení, hygienické potřeby, trvanlivé jídlo, deky, spacáky apod.,“ zdůraznil předseda spolku Juristi Michal Kuk s tím, že vedle nových věcí mohou lidé přinášet i starší, avšak čisté oblečení či přikrývky.

Všechny věci mohou dárci nechávat pod vánočním stromečkem, který Juristi postavili v atriu Právnické fakulty UK. Vybrané dárky potom během Vánoc studenti za pomoci organizace Naděje rozdají lidem bez domova.

„Nejprve jsme si říkali, že by bylo pěkné mít v atriu fakulty živý vánoční stromek, abychom zde navodili vánoční atmosféru. Pak jsme si říkali, že by nebylo vůbec špatné spojit to s nějakým dobročinným cílem, tak celý projekt vznikl. Zatím se nám pod stromečkem sešlo nějaké teplé oblečení, ponožky, mýdla, potraviny a dokonce nám někdo nadělil i zavařené švestky,“ usmíval se Michal Kuk.

Každý, kdo by se chtěl zapojit do vánoční sbírky, může své dárky odnést pod vánoční strom na Právnické fakultě až do čtvrtka 19. prosince.

Kdy můžete pod vánočním stromečkem na Právnické fakultě UK nechat svůj dárek pro lidi bez domova?

Středa 11. prosince: 13.00–15.30

Čtvrtek 12. prosince: 14.00–16.00

Pondělí 16. prosince: 12.00–15.00

Úterý 17. prosince: 12.00–15.00

Středa 18. prosince: 13.30–15.30

Čtvrtek 19. prosince: 14.00–16.00

Ve stanovených časech bude u stromečku vždy někdo ze spolku Juristi, komu se však stanovený čas nehodí, může dárek pod stromečkem nechat v uvedených dnech i kdykoliv jindy.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.