Helena Zdráhalová • foto: red. • 16. prosince 2013

Dárek last minute. Věnujte k Vánocům vzdělávací kurz o světových náboženských směrech

K Vánocům se dá nadělit i dárek, který má skutečně trvalou hodnotu – vzdělání. Pokud se někdo z vašich blízkých zajímá o světové náboženské směry, ideálním dárkem pro něj bude poukaz na některý ze vzdělávacích semestrálních kurzů Večerní akademie religionistiky, jež pořádá Husitská teologická fakulta UK. Zařídit jej stihnete i takto na poslední chvíli, týden před Vánoci.

Vánoční dárky mohou mít i trvalejší hodnotu, věnujte vzdělání

Vánoční dárky mohou mít i trvalejší hodnotu, věnujte vzdělání

„Několik našich posluchačů chtělo věnovat kurzy Večerní akademie religionistiky svým blízkým, připravili jsme proto nyní i dárkové certifikáty. Každý, kdo bude objednávat kurz Večerní akademie religionistiky jako dárek, může si u nás o takový certifikát zažádat a ten pak vložit do obálky a dát třeba i pod vánoční stromeček,“ usmíval se organizátor Večerní akademie religionistiky Mgr. Marek Vinklát.

Husitská teologická fakulta UK pořádá jednosemestrální kurzy o světových náboženských směrech pravidelně. Otevřeny jsou široké veřejnosti, konají se vždy v úterý a ve čtvrtek v podvečerních hodinách, aby na ně mohli chodit i lidé, kteří přes den musejí být v práci.

Každé úterý během letního semestru roku 2014 se zájemci mohou těšit na přednášky o buddhismu, hermetismu, o židovské mystice a knize Zohar a dozví se také podrobnosti o tom, kdo to jsou Mandejci.

Ve čtvrtečním kurzu budou přednášky věnovány tibetskému buddhismu, afrokaribským náboženstvím, spiritualitě Keltů a hovořit se bude také o vztahu české společnosti k náboženství.

Na kurzech budou přednášet odborníci na danou problematiku, kteří působí na Husitské teologické fakultě UK i na dalších fakultách Univerzity Karlovy. Každé úterý a každý čtvrtek se budou konat vždy dvě přednášky. Cyklus začíná v polovině února.

Zájemci se mohou přihlásit na celý úterní i celý čtvrteční kurz, chodit však mohou i jen na vybrané přednášky. Úterní i čtvrteční cyklus stojí stejně, při přihlášení do konce roku zvýhodněných 1440 korun. Po novém roce bude cena o 240 korun vyšší. Vstupné na jednu přednášku činí 80 korun.

Veškeré informace o Večerní akademii religionistiky a informace o tom, jak se na kurzy, které pro veřejnost pořádá Husitská teologická fakulta, přihlásit, najdete ZDE.

  • Program úterního kurzu

Hermetismus, přednáší ThDr. Marek Dluhoš, Th.D.

Židovská mystika a kniha Zohar, přednáší ThDr. Ivan Kohout, Th.D.

Mandejci: poslední gnostikové, přednáší ThDr. Jiří Gebelt, Th.D.

Buddhismus, přednáší Mgr. Nora Melniková

  • Program čtvrtečního kurzu

Tibetský buddhismus, přednáší PhDr. Zuzana Ondomišiová

Afrokaribská náboženství, přednáší Mgr. Lenka Philippová

Druidové a spiritualita Keltů, přednáší doc. Dalibor Antalík, Dr.

Česká společnost a náboženství, přednáší doc. PhDr. Zdeněk Nešpor, Ph.D.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.