Helena Zdráhalová • foto: red. • 9. dubna 2014

Přírodovědecká fakulta UK otevírá nový obor Medicinální chemie. Přihlášky stále přijímá

Na vývoj a přípravu syntetických léčiv bude zaměřen nový studijní obor Medicinální chemie. Zatím v bakalářském cyklu se na Přírodovědecké fakultě UK otevírá od příštího akademického roku. Do budoucna se připravuje i navazující magisterský obor. Zájemci o studium mohou podávat přihlášky do konce dubna. Přijímací řízení je bude čekat v červnu.

Nově otevíraný studijní obor stojí na pomezí chemie a farmakologie (ilustrační foto)

Nově otevíraný studijní obor stojí na pomezí chemie a farmakologie (ilustrační foto)

„Nový obor připravuje katedra organické chemie Přírodovědecké fakulty UK. Studenti se v rámci něj naučí všechny obory chemie – anorganickou i organickou, analytickou, fyzikální. Navíc oproti ostatním chemikům získají vědomosti také o mikrobiologii i o biologických dějích a o tom, jak je chemické sloučeniny ovlivňují,“ vysvětlil garant nově otevíraného oboru docent Jindřich Jindřich z Přírodovědecké fakulty UK.

Studenty Medicinální chemie, která stojí na pomezí mezi chemií a farmakologií, čekají vedle chemie také přednášky z biochemie, buněčné biologie a fyziologie. Navíc absolvují řadu teoretických i na praxi zaměřených kurzů.

Posléze bude otevřen také navazující magisterský obor, který se zaměří především na vzdělávání studentů v syntetické chemii. „Během bakalářského studia se veškeré chemie budou učit v té nejtěžší formě, absolventi budou proto dobře připraveni na navazující magisterský stupeň,“ zdůraznil docent Jindřich.

Absolventi oboru Medicinální chemie by měli být podle docenta Jindřicha multidisciplinárními odborníky, kteří budou rozumět jak chemii, tak biologii. Uplatnění naleznou v nejrůznějších laboratořích, jež se věnují základnímu i aplikovanému výzkumu, či ve firmách zaměřujících se na distribuci laboratorních přístrojů a potřeb.

V akademickém roce 2014/2015 se otevře zatím pouze bakalářská Medicinální chemie. Zájemci o studium mohou podávat přihlášky do 30. dubna. Přijímací řízení se uskuteční v červnu. Více informací ZDE.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.