Lucie Kettnerová • foto: red. • 25. srpna 2014

Albertov ustál letní invazi malých přírodovědců

Chemie, biologie, geografie a geologie. Těmto čtyřem oborům se od 18. do 22. srpna věnovali na příměstském táboře malí badatelé se zájmem o přírodní vědy. Odměnou jim byla spousta zážitků a titul TPř., který nyní mohou používat za jménem. Tábor již potřetí pořádala Přírodovědecká fakulta UK v rámci projektu Přírodovědci.

Ráno přivézt, odpoledne odvézt. To je princip stále oblíbenějších příměstských táborů, který oceňují zejména menší děti. Přes den se zabaví s kamarády a večer uléhají do svých postýlek. Přírodovědecká fakulta uspořádala na Albertově pro malé badatele do 10 let takovou aktivitu již třetí léto za sebou. Program se zaměřil na čtyři základní obory, které lze na Přírodovědecké fakultě studovat. Kdoví, možná za pár let bude právě někdo z účastníků na tuto fakultu podávat přihlášku ke studiu.

Příměstského tábora se letos zúčastnilo více než osmdesát dětí, a proto byly rozděleny do čtyř pracovních skupin. Každá skupina měla svého stálého zdravotníka, zatímco lektoři převážně z řad studentů fakulty se u dětí po dnech střídali. Největší zájem opět vzbudil den věnovaný chemii. Vždyť kde jinde se vám stane, že vám učitelé zapálí ruce nebo vám vyrobí vlastní zmrzlinu. Během dalších dnů se přírodovědci věnovali v posluchárnách, v parku Albertova i nedaleké botanické zahradě biologii, geografii a geologii.

Letošní novinkou bylo navázání spolupráce s Filozofickou fakultou UK, která v srpnu pořádala pro zvídavé děti Sofiinu letní školu. Organizátoři se dohodli, že si v rámci rozšíření programu navzájem propůjčí lektory, a tak se malí přírodovědci mohli podívat do Karolina, kde se dozvěděli něco o Karlu IV. a zblízka si prohlédli univerzitní a fakultní žezla.

V závěru tábora pak každý z účastníků obdržel „univerzitní diplom“, který ho opravňuje používat za jménem titul TPř. dokazující, že držitel během pobytu řádně studoval vybrané přírodovědné obory.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.