PedF UK • 1. prosince 2015

Pedagogická fakulta v Praze láká středoškoláky videem ve stylu počítačové hry

Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy představila nové náborové video. Ukazuje studium jako počítačovou hru, ve které si zájemci vybírají obor podle svých schopností. Klip vytvořili sami studenti.

Videoklip vznikal půl roku a za tři dny jej zhlédlo přes 10 000 lidí. Natáčelo se v prostorách fakulty, ale třeba i v bazénu v Brandýse nad Labem. „Úžasné bylo, že nám fakulta ve všem vyšla vstříc. Její přístup mě jako nového studenta utvrdil v tom, že správná škola by měla svoje studenty podporovat i v aktivitách mimo jejich obor,“ říká jeden z tvůrců, kameraman Filip Mašek.

V poutavé pozvánce provází zájemkyni o studium youtuber Martin Třešňák, který vytvářel i spot pro občanské sdružení Auto*Mat. „Chtěli jsme vytvořit originální video, u kterého si lidi řeknou – páni, tohle bych od Pedagogické fakulty nečekal,“ tvrdí tvůrce Daniel Pražák. Dalším záměrem studentů bylo ukázat školu v její rozmanitosti, prezentovat možnosti, kudy se uchazeči mohou vydat. Z množství oborů byly vybrány hlavně ty, které lze dobře vizuálně zpracovat.

Ve videu vystupuje i vedení školy, slova „just do it“ při prezentaci oboru anglický jazyk říká sama děkanka fakulty. „Promovideo fakultě chybělo a potěšilo mě, že vzniklo jako čistě studentská iniciativa,“ říká Radka Wildová, děkanka Pedagogické fakulty UK. „Ukazuje to na tvůrčí klima na fakultě. Studenty zajímá nejen současnost fakulty, ale i její budoucnost. Z toho mám velikou radost.“

Pro zájemce o studium pořádá fakulta Den otevřených dveří, který se koná 2. prosince od 8 do 14 hodin.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.