red. • foto: Thinkstock • 25. srpna 2016

Juniorská univerzita je za dveřmi. Šanci „studovat“ dostane 200 zájemců

Univerzita Karlova dnes spustila registraci do druhého ročníku své Juniorské univerzity. Zájemci z řad středoškolských studentů se během třech měsíců budou moci zúčastnit přednášek vybraných fakult, prohlédnout si historické univerzitní budovy a získat podrobné informace o studiu na nejstarší české univerzitě.

Účastníci se například seznámí s problematikou léčby rakoviny, světla ve fyzice, asistovanou reprodukcí nebo s tím, jak funguje lidské srdce (ilustrační foto)

Účastníci se například seznámí s problematikou léčby rakoviny, světla ve fyzice, asistovanou reprodukcí nebo s tím, jak funguje lidské srdce (ilustrační foto)

Univerzita Karlova si pro zájemce stejně jako v loňském roce připravila dvě zaměření humanitně-společenské a přírodovědně-lékařské. Přední univerzitní odborníci studenty v rámci populárně-naučných přednášek seznámí s aktuálními výsledky v oblasti vědy a výzkumu. Studenti také získají řadu zajímavých informací o Univerzitě Karlově. „Velmi nás těší zájem o Juniorskou univerzitu, kterou jsme poprvé otevřeli v loňském roce. Zájem středoškoláků zcela překonal naše očekávání i kapacity, proto jsme je pro letošní rok navýšili a pro každý studijní okruh je připraveno sto volných míst. Ani tak by však zájemci neměli s registrací váhat,“ uvedla prorektorka pro studijní záležitosti Milena Králíčková.

Druhý ročník Juniorské univerzity UK bude probíhat v období září–prosinec 2016 v prostorách pražského Karolina. Témata budou průřezová – dle zaměření jednotlivých fakult – a přizpůsobena věku středoškolských studentů. Účastníci se například seznámí s problematikou léčby rakoviny, světla ve fyzice, asistovanou reprodukcí nebo s tím, jak funguje lidské srdce. Dozví se též například, jak vznikla bible, co jsou to peníze či jak žijí a pracují archeologové. Přijímací zkoušky probíhat nebudou, stačí, když se zájemci přihlásí přes webový registrační formulář. Studenti získají index a po úspěšném absolvování obdrží na závěr osvědčení o absolvování programu.

Bližší informace o Juniorské univerzitě UK spolu s přihlašovacím formulářem naleznete na webových stránkách www.juniorskauniverzita.cuni.cz.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.