Lucie Kettnerová • foto: red. • 8. září 2016

Praha má za sebou Festival vědy. Zájem veřejnosti byl obrovský

Festival vědy, který se včera uskutečnil na pražském Vítězném náměstí, si dal za cíl představit populárním a interaktivním způsobem přírodovědné a technické obory. Univerzita Karlova se ho účastnila jako hlavní akademický partner, ukázat dětem vědu v trochu jiném světle se rozhodlo hned osm jejích pražských i mimopražských fakult.

Zájem o setkání s populárně pojatou vědou byl i díky příznivému počasí obrovský. Dopoledne patřilo hlavně základním a středím školám, odpoledne dorazily na „Kulaťák“ spíše rodiny s dětmi. Pro účastníky akce bylo připraveno více než 70 interaktivních a zábavných expozic a 7 populárně naučných přednášek, které probíhaly v nedalekém Ballingově sálu Národní technické knihovny. Téma festivalu Bojujeme s viry připomnělo nedožité 80. narozeniny profesora Antonína Holého, který patřil mezi nejznámější a nejuznávanější české vědce mezi laickou i odbornou veřejností.

Z Univerzity Karlovy mohli zájemci navštívit stánky Pedagogické fakulty, Fakulty tělesné výchovy a sportu, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové, Lékařské fakulty v Plzni, Filozofické fakulty, Matematicko-fyzikální fakulty, Fakulty sociálních věd a Přírodovědecké fakulty. U nich dostali šanci namíchat si vlastní parfém nebo si vyzkoušet práci forenzního antropologa, řídit robotické zápasníky či ovládat robotického pošťáka, pomocí neinvazivního bioimpedančního měření zjistit, jak jsou na tom s nadváhou, nacvičit si správnou resuscitaci na výcvikovém modelu a mnoho dalších aktivit.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.