red. • foto: red. • 29. září 2016

Odstartoval druhý ročník Juniorské univerzity UK. Zájem středoškoláků byl enormní

Univerzita Karlova dnes zahájila druhý ročník Juniorské univerzity. Dvě stovky studentů ze středních škol se po následující tři měsíce budou moci zúčastnit přednášek vybraných fakult, prohlédnout si historické univerzitní budovy a získat podrobné informace o studiu na nejstarší české univerzitě.

Druhý ročník Juniorské univerzity UK bude probíhat v období září–prosinec v prostorách Karolina

Druhý ročník Juniorské univerzity UK bude probíhat v období září–prosinec v prostorách Karolina
Univerzita si pro zájemce stejně jako v loňském roce připravila dvě zaměření – humanitně-společenské a přírodovědně-lékařské. Přední univerzitní odborníci studenty v rámci populárně-naučných přednášek seznámí s aktuálními výsledky v oblasti vědy a výzkumu. Studenti také získají řadu zajímavých informací o Univerzitě Karlově. „Velmi nás těší zájem o Juniorskou univerzitu, kterou jsme poprvé otevřeli v loňském roce. Zájem středoškoláků opět zcela překonal naše očekávání. Oproti loňskému roku jsme navýšili kapacitu na sto míst pro každé zaměření, i tak však byla během několika málo dní od otevření registrace zcela naplněna,“ uvedla prorektorka pro studijní záležitosti Milena Králíčková.

Studenti obdrží index a po úspěšném absolvování i osvědčení o absolvování programu

Studenti obdrží index a po úspěšném absolvování i osvědčení o absolvování programu
Témata Juniorské univerzity jsou průřezová – dle zaměření jednotlivých fakult – a přizpůsobena věku středoškolských studentů. Účastníci se například seznámí s problematikou léčby rakoviny, světla ve fyzice, asistovanou reprodukcí nebo s tím, jak funguje lidské srdce. Dozví se také, jak vznikla bible, co jsou to peníze či jak žijí a pracují archeologové.

Juniorská univerzita se snaží simulovat reálné studium na vysoké škole, studenti proto obdrží index a po úspěšném absolvování i osvědčení o absolvování programu.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.