13. ledna 2005

Sbírka na program pomoci obětem přírodní katastrofy v jihovýchodní Asii za účelem prevence a léčby duševních poruch


Psychiatrická společnost ČLS JEP vyhlašuje ve spolupráci s Vondráčkovým nadačním fondem se sídlem na Psychiatrické klinice VFN a 1. LF UK, Praha 2, Ke Karlovu 11 sbírku finančních prostředků na program pomoci obětem přírodní katastrofy vjihovýchodní Asii za účelem prevence a léčby duševních poruch koordinovaný Světovou psychiatrickou společností (WPA) ve spolupráci s Americkou psychiatrickou společností.


Prezident WPA A. Okasha nás informoval o tom, že vedení WPA je vkontaktu spředsedy místních Psychiatrických společností (např. indické, indonéské, thajské a srí-lanské), které vsoučasné době formulují jejich konkrétní požadavky týkající se léčby a rehabilitace postižených lidí. Asijští kolegové (např. dr. Srinivasa Murthy) nám sdělili, že mají velké zkušenosti se zvládáním duševních problémů obětí přírodních katastrof, ale nedostává se jim především finančních prostředků.


Prosíme proto všechny kolegyně a kolegy, aby se připojili ktéto smysluplné aktivitě, která pomůže postiženým lidem a též zdůrazní význam opakovaně zanedbávané problematiky duševního zdraví, duševních poruch a psychiatrie.


Finanční příspěvky je možno složit hotově proti potvrzení v sekretariátu Psychiatrické kliniky, Praha 2, Ke Karlovu 11 nebo zaslat na konto Vondráčkova nadačního fondu 00425009/2700 s heslem „Tsunami“.


Věříme, že budete mít pochopení pro tuto mezinárodní pomoc a solidaritu.


Prof. MUDr. J. Raboch, DrSc.  

Prof. MUDr. P. Zvolský, DrSc.     

předseda Psychiatrické společnosti 

  správní rada Vondráčkova nadačního fondu



PSYCHIATRICKÁ SPOLEČNOST České lékařské společnosti J.E.Purkyně


sekretariát:       Ke  Karlovu  11,  128 08  Praha 2

telefon: +42-224913752

fax:                  +42-224913752

e-mail:             








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.