14. února 2005

Soutěž o nejlepší videozáznam fyzikálního experimentu


Britská rada se sídlem v Praze vypisuje v rámci Světového roku fyziky 2005

Soutěž studentů středních škol o nejlepší videozáznam fyzikálního experimentu nebo videozáznam série fyzikálních experimentů


Spolupořadatelem soutěže je Lidová hvězdárna v Prostějově.

Odbornou záštitu poskytuje Fyzikální ústav Akademie věd České republiky.


Tato soutěž je zahrnuta do oficiálního seznamu aktivit pořádaných v České republice u příležitosti oslav Světového roku fyziky 2005 a získala osobní záštitu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Petry Buzkové.


Videozáznam má mít jak českou, tak i anglickou verzi. Deset zástupců nejúspěšnějších škol bude pozváno koncem června do Prahy na obhájení své práce před odbornou porotou. Obhajoba práce bude probíhat v anglickém jazyce.


Tři vítězové finále této soutěže se zúčastní Londýnského mezinárodního fóra mladých vědců LIYSF http://www.liysf.org.uk/ , na kterém se každoročně setkávají studenti vědeckých disciplin z přibližně 50 zemí světa. Až 250 studentů se v rámci LIYSF účastní přednášek vedoucích vědeckých odborníků, seminářů a diskuzí o vědeckých tématech, která v současné době hýbou světem, navštíví průmyslové a výzkumné ústavy, včetně akademických center v Londýně, Oxfordu a Cambridgi, budou uspořádány návštěvy ve Vědeckém muzeu a Muzeu přírodní historie a samozřejmě nebude chybět ani společenský program.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.