20. března 2005

VE 2. ROČNÍKU CENY PENTA FINANCE OPĚT OCENĚNI NEJLEPŠÍ STUDENTI PRÁV

foto (sach)

V úterý 15. března předali zástupci Nadace Penta ocenění třem nejlepším studentům závěrečných ročníků Právnické fakulty Univerzity Karlovy. „Cena Penta Finance za vynikající studijní výsledky“ se předávala už druhým rokem. Každý z oceněných získal od Nadace Penta odměnu 50.000 Kč.

Cena „Penta Finance za vynikající studijní výsledky“ oceňuje dlouhodobou práci studentů. Současně s vynikajícím průměrným prospěchem musí studenti excelentně ovládat angličtinu nebo další světový jazyk a splňovat alespoň jednu z fakultativních podmínek, tj. např. publikovat či zaznamenat úspěch v mezinárodní soutěži v oblasti svého studia, být aktivní ve vědecké práci, absolvovat studijní pobyt v zahraničí nebo vyniknout v některém ze sportů. Ve finále pak musí přesvědčit výběrovou komisi složenou ze zástupců fakult a Nadace Penta. Na každé z obou škol (Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Národohospodářská fakulta VŠE), kde se vyhlašuje, přitom mohou Cenu Penty získat až tři studenti.


Laureáti 2. ročníku „Ceny Penty Finance za vynikající studijní výsledky“


Právnická fakulta Univerzity Karlovy



Národohospodářská fakulta VŠE



Šárka Pětivlasová


Tadeáš Petr


Kryštof Kruliš



Alena Krákorová




Většina oceněných uvedla, že chce prostředky věnované Nadací Penta investovat do svého dalšího rozvoje - tak jako laureáti loňského ročníku. „Život však často přináší nečekané a zajímavé obraty“, říká Martin Kúšik, člen představenstva Penta Finance a předseda správní rady Nadace Penta, a doplňuje: „Jedna z loňských laureátek nám v dopise napsala o svém záměru získanými financemi krýt plánovanou stáž u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku“.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.