21. března 2005

Reakce na dokument "Zdražení kolejného aneb přímá dotace na ubytování studentů"


Tato diskuze neobsahuje názory a informace, které by vyjadřovaly oficiální stanovisko Univerzity Karlovy v Praze a jejich zaměstnanců
   ( , 3-.-0.2005 )
 

 
 
  Zdražení kolejí-Největší podvod na studenty od 1948 ( M. , 3-.-0.2005 )
 
Uvažte, že za 1.5 hod na demonstraci před Ministerstvem školství, odkud se ve středu půjde před Úřad vlády-pokud se povede-a já se domnívám, že sa současné krize ČSSD by měla-získáte každý rok úsporu min. 12000-35000 a ani v příštích letech si nás nedovolí zkusit takto "okrást".
Protože podle mne jde jen o další pokus, jak zaplatit dluhy ČSSD z cizích-tentokrát našich-peněz.

Při případné nutnosti demonstrace opakovat a vystupňovat pořád vyděláte více (a za 5 let studia to může být i 50000-200000 tisíc, které by Vám vzali na "tržní bydlení"), než v Austrálii nebo USA za několik dní. Je snad Ministerstvo školství výdělečná akciová společnost?

Jak řekl kamarád-teď se musíme spojit-jinak nás vysají a zašlápnou-mnozí nedostudují a navíc kvalita studia se už tak se stále dalšími poplatky snižuje, protože stále více musíme pracovat v době školy.

Kdo se chce podílet na zrušení tohoto neuvěřitelného kroku Ministerstva školství-napište-už jsem maily od některých dostal. A to jsem to rozjel v pátek večer-ihned,, jak jsem se dozvěděl, co se na nás chystá.

Přeji všem úspěch a hezké dny,


 
 
  Zdražení kolejí-Největší podvod na studenty od 1948 ( M. , 3-.-0.2005 )
 
Vážení spolustudenti UK, CVUT, VSE ...

Koleje se nebudou zdražovat v průměru na 2000-ale min. na 2500 Kč
měsíčně, a to bez DPH, které je díky výjimce letos 5 procent, ale
příští může být oněch 22)

Takže zdražení kolejí na 1800 (Větrník(-2700 (troja), 3700,
Hostivař - 4900 (Petrska) se dotkne velice citelně všech
studentů. Protože zároveň o 9-10 Kč na jeden oběd zdraží menza. A
jak bude velké množství studentů utíkat na priváty, budou tyto
nejen dražší, ale budou se i obtížněji shánět. Oproti tomu nám
nabízí ministerstvo-pokud jste na 1. oboru, nemáte 26, jste z
nejchudší rodiny nezaměstnaných bezdomovců-nějaký peníz. I kdyby
ale dali každému 500, nic to neřeší, jen půjdou nahoru priváty.
Ale mají to tak udělat-zachovat koleje, nezdražovat-a kdo nemá
kolej, ať oněch 500 dostane.


 
 
  Zdražení kolejí-Největší podvod na studenty od 1948 ( M. , 3-.-0.2005 )
 
TAKŽE PROODĚLÁME VŠICHNI-10000 - 35000 za 1O měsíců (bez DPH a
ještě tak o 200 měsíčně dražší menza-to už bude dalších
2000)-Takže studenti, kteří mají co dělat a pracují, aby si
zaplatili studium teď a kolej za 1000 Kč měsíčně, budou muset
daleko více času pracovat na zbytečných brigádách-kam přece můžou
poslat i nezaměstnané, jestliže tolik chtějí výkony, případně
jezdit do USD hypermarketů vytírat podlahy a do ITA na jablka...A
kdo tam už jezdí, tak si bude moci oněch 12000-37000 (bez DPH) již
teď odečíst z toho, co tam vydělal dříve-navíc dost spadl dolar)))

Proto vyzýváme všechny, kdo se s tímto stavem věcí nechtějí
smířit, aby se s námi podíleli na přípravě a provedení
demonstrace (í-nebude li stačit jedna), aby tato "reforma" kolejí
byla zrušena.

Více info-na mém mailu:

studentskyprotest@centrum.cz

 
 
  tak to je teda bomba ( student..zatim , 3-.-0.2005 )
 
Tak to na vlade vinikajicne vyresili... Kdyz budu z chude rodiny a pujdu na brigadu, abych si na to privydelal, tak me diky tomu zrusi ten prispevek na kolej. Kdyz na brigadu nepudu, dostanu tech jejich 700,- ale stejne dam navic 1500,- na ktere zas nebudu mit.... Nevi nekdo, jak z toho ven??????? Ja myslim, ze by se nekomu ve vlade melo rozsvitit, nez bude z tehle zeme hromada bezdomovců a studovat budou jen chlapecci a divenky z bohatych rodin, z nichz spousta ani nebude vedet, co studuji, ale spousta inteligentnich (lec chudych) lidi bude zametat chodniky..

Opravdu si neumim predstavit, co timhle nase vlada zamysli.

Hezky zbytek dne..
 
 
  Re:tak to je teda bomba ( M. , 3-.-0.2005 )
 
Take mne to stve jako dost dalsich-kdyz jsem se dnes bavil s nekteryma lidma z koleje a rikal jim, ze nam naplanovali cenu o nekolik tisic vyssi nez dnes od zari, tak si mysleli, ze si delam srandu.

Mas li zajem zkusit s tim neco udelat, kontaktuju lidi a uz se mi prihlasili z ruznych fakult-musime neco udelat, at ministerstvo tu "silenost" zatrhne-Nechci videt studenty, co konci pro nemoznost vydelat si-takze bych to spojil i s protestem proti letos prijatemu zakonu, ze nam z brigad stahuji zdravotni a socialni a jeste dan-a jeste muzeme na vedlejsak delat max. 80 hodin. To opravdu muze vest ke studentum bezdomovcum, vdecnym, ze jim nekdo da zamest chodnik...

Nechapu, kdo tu "reformu" vymyslel, ale na ministerstvu nema co delat...

Muj email mas nahore, tak se pripadne ozvi...
 
 
  Vlada?! ( Karolina Kucerova , 3-.-0.2005 )
 
Jen abych to uvedla na pravou miru: Vlada tuhle vec nevymyslela, a rozhodne nesetri - MSMT pridava pro rok 2005 desitky milionu do systemu jako celku. Pokud se vam nelibi socialni kriterium, muzete to zmenit - to je totiz specialita Akademickeho senatu UK, ktery nyni chysta definitivni pravidla. Ministerstvo dava skole penize na studenta bez ohledu na vek i socialni situaci: vychazi z poctu studentu, kteri nemaji zadne neuspesne studium a nepretahuji, bydli mimo Prahu (nebo mimo okres sidla skoly) a jsou z Ceska nebo jine zeme EU (vice viz zde http://www.msmt.cz/Files/vysokeskoly/financovaniVS/Pravidla_uas.htm). Rada skol se chysta prejmout prave tato kriteria; s nimi si brigadou rozhodne neuskodite.

Pokud by se zachovaly naklady na koleje, dostala by skola na luzko cca o 900 mene, a o tuto castku by tedy luzko zdrazilo; lidem vyse jmenovanym by pak nalezelo stipendium ve vysi 500 - 600 Kc.

UK nicmene v souvislosti s reformou prikrocila k narovnani financni situace koleji tak, aby samotne kolejne dokazalo pokryt provoz i zakladni udrzbu. To ale neni dusledek reformy, nybrz toho, jak fungovaly koleje pred jejim zavedenim.

PS: Pokud jde o "nehoraznost cen:" vy, co jste z Ostravy nebo jste hlaseni u babicky za Chomutovem, a tudiz bydlite na kolejich, zeptejte se lidi od Caslavi nebo od Benesova, kolik oni daji za najem na private, protoze kolej nemaji (o Prazacich, kteri nechteji nemuzou bydlet u rodicu, ani nemluvim)...
 
 
  Re:Vlada?! ( Petr , 3-.-0.2005 )
 
Ted-kdyby se to rozdelilo na kazdeho studenta UK to vychazi asi 113 Kč měsíčně. Takže než takové peníze, dělá vedení UK naprosto správnou věc, že to rozdělí smysluplně.

Ti, kdo tu "reformu" navrhli by měli být vyhozeni z jakýchkoliv studentských funkcí, které kdy zastávají či zastávali-když už to navrhovali, měli počítat s tím, že by to vedlo ke zdražení kolejí a menz-jak to vidíme teď.

Bylo jasné od začátku, že tato "reforma" povede ke značnému zdražení kolejí UK, přesto to někteří prosazovali-tady je důsledek toho, když se tam posílají neschopní lidé, nehájící zájmy UK. Je-li někdo z Prahy či Benešova-může dojíždět, je-li z oblasti nad 50 km, měl dostat kolej-případně vláda neměla cpát na UK tolik studentů, pro které absolutně nestačí kapacity-a jak vidíme, anoi vládní finance.
 
 
   ( , 3-.-0.2005 )
 

 
 
  Příští rok se to musí změnit ( Kučera , 3-.-0.2005 )
 
Doufám, že je pravda, že tyhle změny budou platit jen rok. Až se o tom na další roky bude jednat znava, nesmí to projít takhle potichu.
 
 
  Zmenit to musi uz tento rok ( Jaroslav , 3-.-0.2005 )
 
Rektor a senat bude doufam na ministerstvu protestovat-aby tuto "reformu" zrusili uz letos. Nehodlam pristi rok platit za dvouluzak o 100-300 procent vice+menza. Což může udělat i nárůst studentských výdajů o 12000-30000 Kč ročně (minimálně-bez DPH)

Jsem ochoten jít do protestů...
 
 
  Končí nárok na stipendium dovršením věku 26 let? ( Jana D. , 4-.-0.2005 )
 
Nárok na dávky sociální podpory studenti starší 26 let nemají; jak tedy budou dokazovat kolika násobek životního minima jejich rodina vydělává? 1,1 je dost málo, stipendium tedy dosanou skutečně jen ti sociálně nejslabší, ne-li převážně naši přátelé ze Slovenska... Jsem ráda, že se mě to už netýká; těm mladším přeju pevné nervy. Dosud jsem si každoročně říkala, že každoročně nová pravidla snad už nemohou být horší. A ejhle, mohou...
 
 
  Příští rok vypadá opravdu "zajímavě". ( Zden , 4-.-0.2005 )
 
Dost by mne zajímalo, jak to zaplatím, když už teď s penězi vycházím tak tak. Uvidíme, co na to studenti, až v říjnu nebudou mít na placení, začnou je vystěhovávat z kolejí..snad mají na Ministerstvu školství nějaká místa..Už aby tam chystali matrace...

Nejlepší na tom je, že prý to zrušení dotace kolejím a menzám vymysleli jistí zástupci-prý pro studenty fungujícího spolku-Rady vysokých škol-kde se toho účastnila i jistá velmi "chytrá" zástupkyně UK. Ten spolekj by měli zrušit také-zřejmě to je pěkná zašívárna pro pár chytrých a "perspektivních" studentů a absolventů, kteří nám pěkně zkomplikovali studium na UK.

Je na Ministersvu,aby celou tuto "reformu" ještě letos zrušilo a podporu dávalo samo těm, kdo koleje nemají...Četl to vůbec někdo na tom ministerstvu a představil si tyto důsledky?
 
 
  Konecne spravedlnost ( Martin , 4-.-0.2005 )
 
Spravedlnost byla konecne nastolena. Co meli asi do ted delat studenti bez koleji, kteri plati za bydleni 2000-3000 Kc za mesic a nikdo jim na to neprispel a museli se otacet aby to zaplatili. A ti studenti co meli koleje na tech ostanich studentech akorat parazitovali. A to ze budete za koleje platit 4000 je bud blbost, nebo na Vas chce univerzita pekne vydelat. Tak si vase predsudky nevyrizujte s ostatnimi, kteri jsou spokojeni, ale s vasi skolou laskave.
A pokud pujdete demonstrovat tak verte ze reprezentujete nazor mensiny studentu a pak se zvedn e jeste vetsi vlna pro zachovani zakona.

Student bez koleji
 
 
  Ono je to v celku jedno ( Ondra , 5-.-0.2005 )
 
každému musí být jasné, že v našem státním rozpočtu chybí peníze, proto je logické že se určití lidé snaží tuto situaci řešit, bohužel to řešení není uplně nejlepší. Ale všem, komu se zdají tyto peníze MOC vzkazuji: buďte proboha rádi, že neplatíte školné!!! K do to má všechno platit, když chceme skončit zadlužování stát. rozpočtu????
 
 
  Krize CSSD ( , 5-.-0.2005 )
 

 
 
  Krize nastoupena ( Nesouhlas , 5-.-0.2005 )
 
Posledni roky nabiraly jiste VŠ 10000-e studentu, kterym nezajistovaly koleje a ubytovani. Pak si tyto nove Uni-spolu s Brnem, ktere se o koleje take absolutne nestaralo zacaly stezovat-ze na ubytovane studenty nedostavaji dotace na bydleni a ze by bylo spravedlive ty penize dostavat na kazdeho a ne na koleje....

Cela tato reforna je nedotazena, na UK v teto forme vubec nemela byt zavedena. A Koleje a menzy by mely byt kontrolovany Ministerstvem, proc davaji takove ceny a tolik koleji v centru zaviraji pro samoplatce v dolarech z USA a dalsi cizince, misto aby slouzily predevsim ceskym vysokoskolakum...
 
 
   ( Infarkarify , 1-.-1.2012 )
 
buy generic levitra - buy generic levitra , http://orderlevitradirectly.com/#phmjg levitra online without prescription
 
 
   ( karmatocona , 2-.-1.2012 )
 
payday loans - payday loans , http://instantloansonlinedirectly.com/#elxqk payday loans
 
 
   ( MubMorSnono , 2-.-1.2012 )
 
cheap viagra - buy viagra online , http://viagradirectly.com/#zcsbg order viagra
 
 
   ( BaseMarie , 2-.-1.2012 )
 
order viagra - viagra without prescription , http://genericviagradirectly.com/#eaqlr purchase viagra
 
 
   ( iodisenda , 2-.-1.2012 )
 
viagra 100 mg - viagra 100 mg , http://purchaseviagradirectly.com/#yyeva viagra 150 mg
 
 
   ( gomToonse , 1-.-0.2013 )
 
lasix 40 mg - lasix 100 mg , http://lasixdirectly.com/#vrprr buy lasix online
 
 
   ( Estaltstish , 1-.-0.2013 )
 
synthroid 25 mcg - buy synthroid , http://synthroiddirectly.com/#mgckc cheap synthroid online
 
 
   ( Sadyaceme , 1-.-0.2013 )
 
zovirax online without prescription - zovirax online , http://zoviraxdirectly.com/#gsbpi zovirax online
 
 
  Název: 
  Autor: 
  Email: 
  Text: 
  
Kontrolní otázka: Kolik je est plus pt? (odpovězte číslicí)

 
   




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.