Lucie Horáčková • 12. dubna 2005

Reakce na dokument "Těžká cesta za studentským přivýdělkem"


Tato diskuze neobsahuje názory a informace, které by vyjadřovaly oficiální stanovisko Univerzity Karlovy v Praze a jejich zaměstnanců
  A k tomu jeste nové zákony ČSSD-zdaňující i ty brigády zdravotním a sociálním pojištěním od ledna tohoto roku... ( Arne K. , 4-.-0.2005 )
 
Podmínky sttudentů v tomto státě se zhoršují-hlavně letos takovým tempem+to, co chystají s kolejema udělat od září-zdražit je o 100, 200 i více procent i na 2700 až 5000 měsíčně, ukazuje, že ČSSD je pro studenty v tomto státě-a především asi v Praze a na UK-horší než mor.

Také jsem kdysi-před 5. lety v I. ročníku chodil na brigády-byly za 45-50 Kč na hodinu-minulý rok jsem absolvoval a přes řeči vlády, jak se máme všichni lépe a jak jdou platy nahoru jsem s překvapením sledoval, že současné placení brigád je pořád 50 Kč na hodinu-ale navíc si z něj musíme platit zdravotní a sociální pojištění-ač to normálně student nikdy platit nemusel, neboť mu zdravotní i soc.-pokud nepracuje-platil a platí stát. A ceny zboží a služeb šly nahoru za 5 let minimálně o třetinu. Ceny kolejí na min. dvojnásobek-trojnásobek-a od příštího roku budou ceny kolejí tak 5-9 násobek jejich cen před 5. lety.

Takže studenti aby dělali nejhorší práce-a jejich kupní síla (co si koupí za stejnou dobu strávenou na brigádě) se za 5 let snížila min. 2 krát.

Ať se na Ministerstvu školství vzpamatují-zruší současnou-plánovanou "reformu" (absolutní zdražení kolejí( a zdanění brigád. Dělají situaci katastrofální...
 
 
  Název: 
  Autor: 
  Email: 
  Text: 
  
Kontrolní otázka: Kolik je tyi plus osm? (odpovězte číslicí)

 
   




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.