26. května 2005

Studentská reprezentace stále podporuje reformu dotací na bydlení

(Praha, 25.5.2005) Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) stojí za stávající podobou reformy přidělování prostředků na ubytování vysokoškoláků. Podle názoru studentské reprezentace nový systém přispěje k odstranění nespravedlnosti, dané kapacitou kolejí na jednotlivých školách, a umožní velkému množství studentů dosáhnout na podporu ubytování.

„Chápeme nespokojenost studentů, kteří dnes výhody požívají a po reformě už na podporu nebudou mít nárok, například proto, že překročili standardní dobu studia,“ konstatuje předseda SK RVŠ Jiří Nantl. „Celkově ale na stipendia podle nových kritérií bude mít nárok téměř o 40 tisíc studentů více než dosud, a to je podle nás podstatné. Navíc, spolu s reformou se poprvé po mnoha letech podařilo objem financí na studentské ubytování zvýšit.“

Jsme otevřeni diskusi

Reprezentace SK RVŠ se nebrání diskusi na téma reformy dotací na ubytování. „Průběžně jednáme se zástupci vedení UK i její akademické obce, která je v podstatě jako jediná s novým systémem nespokojená. Já osobně se 25.5. zúčastním veřejné diskuse, kterou nespokojení studenti na UK organizují, a nebude to moje první jednání s nimi,“ upozorňuje Jiří Nantl.

SK RVŠ

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) zastupuje studenty veřejných, státních i soukromých vysokých škol v České republice. Je součástí Rady vysokých škol, vrcholného orgánu reprezentace akademických obcí vysokých škol. SK RVŠ již více než deset let hájí zájmy více než 200 000 vysokoškolských studentů ve vztahu k parlamentu, vládě, veřejné správě i na mezinárodním, zejména evropském fóru. Je členem evropské studentské reprezentativní organizace ESIB.


Kontakt:

Karolína Kučerová, karolina.kucerova@skrvs.cz, tel: 608 069 860, web: www.skrvs.cz


 Komentáře
6-.-0.2005 01: 1:9: (Marek Dluhoš)Rada VŠ-slyšíme o ní jen ..
7-.-0.2005 09: 0:8: (Jana)Spatna komunikace..
2-.-1.2007 17: 1:3: (ivosss)byty a bydlení..
Zobrazit všePřidat komentář



Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.