Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2003


Dokumenty, které můžete potřebovat k přijetí na zahraniční vysokou školu

Žádost o přihlášku
Nejprve adresujte vybrané škole stručný dopis, ve kterém se představíte a požádáte o zaslání přihlášky. Doporučujeme zároveň zaslat dopis s popisem dosavadního studia, případně praxe a profesionálních zájmů. V tomto dopise by bylo dobré uvést, proč jste si vybrali právě jejich školu, v čem očekáváte, že Vás studium na jejich škole obohatí a také v čem Vy můžete být přínosem pro tuto školu. Kontaktní osoby, kterým mate dopis, či email adresovat, hledejte na www stránkách vybrané školy.
Přihláška
Zjistěte si, kdy mají vybrané školy uzávěrku přihlášek ke studiu a kdy uzávěrku žádosti o finanční pomoc. Na některé školy je dnes možné se hlásit prostřednictvím Internetu, jiné vyžadují zaslání zkompletované přihlášky poštou. Ke zkompletované přihlášce je třeba napsat doprovodný dopis, ve kterém vyznačíte jednotlivé části přihlášky a upozorníte, které náležitosti přijdou dodatečně. Většina škol vyžaduje od uchazeče přiložení dokladu o zaplacení poplatku za přihlášku.
Doporučující dopisy
K přihlášce je nutno přiložit doporučující dopisy od většinou dvou až tří vyučujících domácí školy. Vyučující, který píše doporučující dopis, by měl zhodnotit Vaše studijní výsledky, přístup ke studiu a také Vaši schopnost komunikovat v jazyku dané země.
Motivační dopis
Důležitost této části přihlášky je na každé škole různá. V motivačním dopisu se obvykle prolínají prvky životopisu a perspektivních profesionálních plánů studenta.

Pokračování

10. října 2003




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.