15. prosince 2005

Dva ze tří vítězů Iberoamerické ceny jsou z UK

Včera ve Vlasteneckém sále Karlovy univerzity v Praze konalo slavnostní vyhlášení  výsledků již 11. ročníku soutěže „Iberoamerická cena 2005“. Tato soutěž byla založena vedoucími zastupitelských úřadů iberoamerických zemí s cílem podpořit a šířit znalosti a bádání o Latinské Ameriky a Iberském poloostrově mezi studenty vysokých škol v České republice.

Ceremoniálu se zúčastnili zástupci řady vládních orgánů, mimo jiné Ministerstva zahraničních věcí, kultury a školství, i Parlamentu České republiky. Rovněž byla přednesena zdravice prezidenta České republiky, která tlumočila podporu a blahopřání této iniciativě. Na vyhlašování výsledků soutěže byli přítomni členové diplomatického sboru, čeští studenti španělštiny a portugalštiny, zástupci Asociace latinskoamerických studentů a pražské kulturní obce.

Slavnostní vyhlášení zahájil krátkým uvítacím projevem Jeho magnificence, rektor Karlovy univerzity v Praze, profesor Ivan Wilhelm, který předal slovo doyenovi skupiny iberoamerických velvyslanců, velvyslanci Argentiny, jeho excelenci panu Juanu Eduardovi Flemingovi.

Ceny a diplomy účastníkům soutěže předala při této příležitosti tajemnice pro tempore Iberoameické ceny, Chargé d´Affaires Kuby, paní Aymee Hernández Quesada.


Ceny 11. ročníku soutěže získali tito soutěžící:


1. místo: Klára Šimečková, studentka Masarykovy univerzity v Brně, za práci v portugalském jazyce nazvanou „Některé projevy brazilské nostalgie“


2. místo: Jan Němec, student Univerzity Karlovy v Praze (FSV) za práci v portugalském jazyce „Portugalský tropikalismus: pevný základ pro současné vztahy mezi portugalsky hovořícími zeměmi?“


3. místo: Hana Bortlová, studentka Univerzity Karlovy v Praze (FF) za práci ve španělském jazyce „Zítřek Španělska: Ústní historie protifrankistické guerrilly (1945-1952)“.

Vítězové soutěže získali částky 1000 USD, 750 USD a 500 USD.

(tisk.zpr.)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.