6. března 2006

Londýnská rozvojová agentura spolupracuje s Univerzitou Karlovou

Pražská kancelář Londýnské rozvojové agentury GLE (Greater London Enterprise) začala spolupracovat s Karlovou univerzitou v Praze, nejprestižnější univerzitou v České republice. Od února 2006 GLE zajišťuje přednášky a semináře o evropských fondech a řízení evropských projektů pro studenty Katedry oboru Občanský sektor Fakulty humanitních studií UK. Katedra, v jejímž čele je Marie Dohnalová, vznikla v roce 2001 a je jediná taková v České republice i v postkomunistických zemí střední Evropy.

Katedra oboru Občanský poskytuje akademické vzdělání pro uplatnění absolventů ve státních institucích a ve vedoucích pozicích v nestátních neziskových organizací. Nabízí dvouletý magisterský studijní program zaměřený na posilování demokratických hodnot v České společnosti. Ve studijním plánu jsou disciplíny od účetnictví nestátních neziskových organizací, public relations, ekonomie a práva po historii občanské společnosti v České republice, Evropské unii a v ostatních postkomunistických zemí. Studium je realizováno v prezenční a v kombinované formě, kde studenti využívají svých zkušeností z nestátních neziskových organizací.

Katedra oboru Občanský sektor je velmi aktivní v ČR i v zahraniční. Publikuje studijní materiály a knihy jako například Antropologie občanské společnosti (Dohnalova, 2004). Spolupracuje s mnoha akademickými institucemi v České republice, Evropské unii a v USA, jakož i s organizacemi, jakými jsou Britská rada, Nadace rozvoje občanské společnosti nebo Fulbrightova nadace.

V tomto kontextu GLE vítá možnost předávání znalostí o evropských fondech a programech a předávání praktických zkušeností o řízení evropských projektů studentům prezenční i kombinované formy. Připravuje je tím na změny a výzvy, které je čekají v jejich profesionálním životě.

Bližší informace o Greater London Enterprise viz ZDE

Pro informace o působení GLE na Univerzitě Karlově a aktivitách v řízení evropských projektů kontaktujete Nathalie Guri  

Bližší informace o Katedře oboru Občanský sektor viz ZDE nebo kontakt na Marii Dohnalovu, vedoucí katedry .

Text v angličtině





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.