14. března 2006

Ministerstvo školství vyhlásilo program na podporu zvýšení zájmu nadané mládeže o studium technických a přírodovědných oborů

Rozvojové programy pro vysoké školy byly vyhlášeny 30. května 2005. Nový rozvojový program má podpořit nadaná studenty technických a přírodovědných oborů.

"Předložené projekty budou zaměřeny na vytváření příležitostí k uspokojení a zvyšování zájmu nadaných žáků středních škol, případně druhého stupně základních škol, o studium přírodovědných a technických disciplin a matematiky“ a „zvýšení úrovně vzdělání žáků středních škol, případně druhého stupně základních škol, v přírodovědných disciplínách a matematice.“ Obsahy projektů: ZDE

Projekty je nutné předložit do 31. března 2006, za veřejnou vysokou školu jej předkládá rektor v písemné formě ve 3 vyhotoveních odboru vysokých škol MŠMT, Karmelitská 7, 118 12 Praha 1.

Všechny projekty musí splnit 4 základní kritéria:

1.      Předložené projekty musí být v souladu s Vyhlášením rozvojových programů na rok 2006 (Dále jen „Vyhlášení“) ze dne 30. května 2005 a s pravidly a pokyny v něm uvedenými. (Vyhlášení je zveřejněno na webových stránkách MŠMT v kapitole Vysoké školství). Projekty musí splňovat relevantní kritéria uvedená ve Vyhlášení.

2.      Finanční prostředky na řešení projektů v programu č. 9 mohou být poskytnuty pouze veřejné vysoké škole.

3.      Do programu č. 9 může každá veřejná vysoká škola předložit pouze jeden integrovaný projekt.

4.      Pro předložení projektů do programu č. 9 použije řešitel upravený formulář č. 6, jenž je součástí dodatku k Vyhlášení, dále musí projekt obsahovat i vyplněný formulář č. 7 uvedený ve Vyhlášení.

Podrobné informace: ZDE





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.