1. června 2006

Nový děkan HTF UK profesor David Holeton se dnes ujímá své funkce

Dnešním dnem začíná funkční období nového děkana Husitské teologické fakulty profesora Davida Holetona. Kanadského profesora teologie zvolil do čela školy akademický senát fakulty v březnu letošního roku.

V nadcházejícím čtyřletém funkčním období chce profesor Holeton pokračovat v rozvoji a modernizaci fakulty, s důrazem na odbornou kvalitu nabízených studijních programů.

Za tímto účelem je podle něj třeba nastoupit cestu konstruktivního dialogu nejen s ostatními teologickými fakultami, ale i s dalšími fakultami univerzity. Fakulta by rovněž měla více rozvíjet spolupráci s odbornými institucemi ve frankofonních a anglofonních zemích a rozšiřovat tak možnosti zahraničních stáží a výměnných programů.

Profesor Holeton působil dlouhá léta na Trinity College v Torontu a v letech 1993-1995 byl děkanem tamní teologické fakulty. Zabývá se sakramentální teologií a liturgikou a k jeho odborným zájmům patří téma české reformace. Na HTF UK působí od roku 1997.

Husitská teologická fakulta, jako samostatná fakulta v Karlovy univerzity, vznikla v roce 1950. Od roku 1989 prodělala obrovský rozvoj, především co se týče struktury. Dnes je fakultou s výrazným ekumenickým zaměřením, kde lze vedle husitské a pravoslavné teologie studovat také judaistiku, filozofii, religionistiku a psychosociální studia a v samostatných studijních programech učitelství náboženství etiky a filozofie a speciální pedagogiku.

Lenka Philippová, Husitská telologická fakulta UK





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.