28. června 2006

Island, Lichtenštejnsko a Norsko otevírají brány českým studentům a učitelům

Čeští studenti a učitelé mají od příštího školního roku jedinečnou příležitost vycestovat do zemí, které pro ně byly do této doby finančně nedostupné.

Fond pro podporu spolupráce škol je program Finančních mechanismů EHP/ Norska, který se zaměřuje na vzdělávání. Hlavním cílem programu Finančních mechanismů EHP/ Norska (2004-2009) je snížení sociálních a ekonomických nerovností v EHP. Pro Českou republiku bylo v tomto programu vyčleněno více než 110, 91 mil EURO, nichž 2,5 milionu EURO je určeno pro Fond podpory spolupráce škol.

V rámci individuálních mobilit budou moci do tří partnerských zemí vycestovat nejen žáci SŠ, studenti VOŠ a VŠ, ale i učitelé a administrativní pracovníci působící na těchto institucích. O grant individuální mobility mohou zažádat také studenti interních i externích doktorských programů. Délka pobytu závisí na typu mobility, pohybuje se v rozmezí od jednoho týdne do dvanácti měsíců.

Z tohoto fondu budou dále financované aktivity, které rozvíjí spolupráci mezi vzdělávacími institucemi v České republice a školami v partnerských zemích. Cílem je, aby partnerské instituce při realizaci projektu navázaly dlouhodobou spolupráci. Podporovány budou zejména projekty, jejichž cílem je rozvoj učebních osnov, vytváření společných vzdělávacích sítí, organizování společných seminářů, konferencí, workshopů a publikací.

Národní agentura vyhlásila dne 23.6. 2006 první Výzvu k předkládání návrhů. Tato výzva se týká pouze Aktivity 1 - mobilita studentů. Termín odevzdání přihlášek je 21.7.2006. Další výzva bude uveřejněna v září 2006 a bude otevřena již všem třem aktivitám Fondu pro podporu spolupráce škol.

Podrobnější informace naleznete: ZDE





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.