21. září 2006

Na UK vrcholí Týden zahraničních Čechů

Ceny Významná česká žena ve světě předal v rámci Týdne zahraničních Čechů rektor UK Prof. Václav Hampl

Cenu „Významná česká žena ve světě“ dnes odpoledne převzalo v prostorách Karolina pět účastnic Týdne zahraničních Čechů. Ten na Univerzitě Karlově probíhá od sedmnáctého září. Jeho součástí jsou semináře o postoji českých politiků ke krajanům a jejich problémům, a také představení institucí, které o krajany pečují.

Dnes dopoledne byli představitelé krajanských spolků přijati v Senátu, následovala jednání v regionálních skupinách o krajanské problematice (kultura, věda, školství, sociální zabezpečení atd.). Týdenní pražský program doprovází i řada kulturních a společenských akcí, například výstavy Český krajanský tisk ve světě, Čeští fotografové v exilu, festival Česká filmová tvorba v zahraničí nebo návštěva Náprstkova muzea. Už ve středu proběhla konference Média a zahraniční Češi.

Týden zahraničních Čechů pořádá Mezinárodní koordinační výbor zahraničních Čechů ve spolupráci se Stálou komisí Senátu pro krajany, Univerzitou Karlovou a Odborem kulturních a krajanských vztahů Ministerstva zahraničí ČR. Nad letošním jednáním převzal záštitu prezident ČR Václav Klaus.

Cenu Významná česká žena ve světě v Karolinu převzaly:

Prof. Stephany Griffith Jones

Olga Machoňová Pavlů

MUDr. Eva Siracká, DrSc.

Rut Kohnová

Ivana Trump

(red)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.