9. října 2006

Slavnostní otevření nově rekonstruovaných prostor Centra adiktologie

Dne 4. října 2006 se v prostorách Vily Voračických z Paběnic (tzv. Herzova domu) v areálu Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze uskutečnilo slavnostní otevření nově rekonstruovaných prostor Centra adiktologie.

Slavností dopoledne uvedl primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém, děkan 1. lékařské fakulty UK Praha profesor Tomáš Zima, MUDr. Jan Bříza, ředitel VFN, přednosta Psychiatrické kliniky prof. Jiří Raboch a vedoucí Centra adiktologie doc. Michal Miovský. 

Prostory v historickém objektu Vily Voračických z Paběnic byly zrekonstruovány z prostředků Magistrátu hlavního města Prahy a Všeobecné fakultní nemocnice Praha. Vnitřní vybavení pracoven a učeben Centra adiktologie bylo spolufinancováno 1. lékařskou fakultou, Evropským sociálním fondem, rozpočtem České republiky a rozpočtem hlavního města Prahy.

Centrum adiktologie zahájilo svou činnost dne 3. října 2005 jako odborné pracoviště pro výuku a výzkum v multidisciplinárním oboru adiktologie. Adiktologie se zaměřuje na studium a výzkum  užívání návykových látek (např. alkoholu či ilegálních drog) a činností (např. gambling), jež mohou vést k vytvoření závislého chování. Prostřednictvím zvyšování porozumění příčinám vzniku a rozvoje různých forem rizikového a závislého chování chce tým Centra adiktologie přispívat nejenom ke zvýšení kvality a efektivity služeb, ale i širších opatření a intervencí s cílem snižovat výskyt těchto forem chování a/nebo s nimi souvisejících nepříznivých důsledků pro jednotlivce i pro společnost.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.