30. října 2006

Allostem Workshop

9. – 10.10. 2006

Praha, Karolinum - malá aula

Ústav imunologie UK 2. lékařské fakulty a FN Motol

V roce 2004 se Ústav imunologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnice v Motole zapojil do řešení 6. rámcového programu EU –FP6 AlloStem LSHB-CT-2004-503319. Garantem projektu za Českou republiku je profesorka MUDr. Jiřina Bartůňková, DrSc., MBA, přednostka Ústavu imunologie UK 2. LF a FN Motol, agendu projektu řeší PharmDr. Klára Sochorová, postgraduální studentka UK 2. LF a nadějná vědecká pracovnice ústavu.

Předsednictvo AlloStem pro pracovní setkání řešitelů jednotlivých projektů AlloStem v roce 2006 určilo Prahu  a Ústav imunologie byl pověřena náročnou organizací mezinárodního AlloStem Workshopu. Místem jednání předních odborníků ze 13 států Evropy se 9. a 10. října t.r. staly reprezentační prostory historické části Karolina - malá aula a její přilehlé prostory.

Dvoudenní odborné jednání zahájil profesor J. Alejandro Madrigal, ředitel Anthony Nolan Research Institute v Londýně a hlavní koordinátor projektu. Za hostitelskou zemi přivítala účastníky profesorka Jiřina Bartůňková, která představila Prahu, Universitu Karlovu, Fakultní nemocnici v Motole a vědecký tým Ústavu imunologie krátkým videodokumentem, který sklidil mimořádný úspěch. Byl totiž praktickou ukázkou propagace vědecké práce mezi širokou veřejnost, což v úvodu právě zdůraznil prof. Madrigal jako nutnou součást evropských projektů. Následovala poté odborná část.  Účastníci přednesli 30 referátů a prezentací výsledků, které střídaly zasedání předsednictva grantu AlloStem s tématy ekonomických a provozních otázek řešení projektu a jeho směr pro následující období. Náročné jednání bylo v Karolinu ukončeno v podvečerních hodinách. Druhý den vědecké jednání pokračovalo shrnutím závěrů z předchozího dne jednání a sdělením předsednictva o dalších výhledech spolupráce.

Pracovníci Ústavu imunologie 2.LF a FN Motol připravili  pro účastníky AlloStem workshopu zasedání na vysoké profesní úrovni. Univerzita Karlova, historická část Karolina a Praha umocnily zážitky účastníků,  o čemž svědčí jejich bohatý ohlas a písemné poděkování plné superlativů od koordinátora projektu prof. Madrigala.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.