23. listopadu 2006

Ministryně Kopicová předala ceny za výzkum v roce 2006

PRAHA - Ministryně školství Miroslava Kopicová předala Ceny ministryně za výzkum v roce 2006 lékaři Janu Starému a vědkyni Janě Hajšlové. Informoval o tom včera tiskový mluvčí ministerstva Ondřej Gabriel.

Starý je přednostou Kliniky dětské hematologie a onkologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Publikoval desítky prací v oboru dětské hematologie. V roce 2002 se stal jedním z autorů mezinárodního léčebného protokolu pro léčbu dětských akutních lymfoblastických leukemií. Hajšlová se podílela na vzniku nových metod nezbytných pro rychlou a efektivní kontrolu hygienických limitů kontaminantů v potravinách. Se svým týmem mimo jiné rozvinula moderní strategie přípravy vzorků. Jako první v České republice také upozornila na obsah nebezpečného akrylamidu v tepelně upravených potravinách bohatých na obsah škrobu.

Společně s cenami za výzkum předala ministryně při slavnostním ceremoniálu také Medaili ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 1.stupně Milanu Ellederovi, Barbaře Köpplové a Janu Jirákovi. Elleder si ji odnesl za výsledky v oblasti výzkumu molekulární biologie, odborníci na mediální studia za realizaci výstavy Zlaté časy médií, kterou v listopadu 2005 a únoru 2006 pořádalo Národní muzeum v Praze.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.