4. prosince 2006

Vědecká rada UK udělila ceny pro nejlepší absolventy

Cena prof.MUDr. Karla Weignera pro nejlepší absolventy lékařských oborů

MUDr. Tomáš Roubíček  –  LF HK  (magisterské studium)

Tomáš Roubíček ukončil studium Všeobecného lékařství k 9.9.2006. Po celou dobu studia patřil k vynikajícím studentům (studijní průměr 1,00) a byl hodnocen pouze známkami výborně i u státní rigorózní zkoušky.

Jmenovaný se aktivně účastní různých vědeckých akcí, jako je studentská vědecká konference 5/2006 Studentská vědecká konference, Lékařská fakulta v Hradci Králové, ústní prezentace na podkladě výsledků projektu prováděného v roce 2005 na Mayo Clinic, Rochester, USA), odborný výzkum (v roce 2005 – Research Trainee pro klinický výzkum na Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, USA), klinické stáže (poslední 4/2006 v USA – Cardiovascular disease, St. Marys Hospital, Mayo Clinic), účastnil se i několika kurzů (poslední 9/2005 Pediatric Advanced Life Support Program – PALS), účast na výzkumném projektu pro externí doktorandské studium v oboru fyziologie a patologická fyziologie člověka.

Cena prof.JUDr. Karla Engliše pro nejlepší absolventy společenskovědních oborů

Mgr. Filip Hájek   – FSV   (magisterské studium)

Filip Hájek ukončil studium navazujícího magisterského studijního programu Ekonomická teorie k 26.6.2006 s výsledkem a celkovým prospěchem výborně, s pochvalou děkana za vynikající diplomovou práci.

Hlavním důvodem pro navržení na Cenu Karla Engliše je však jeho diplomová práce nazvaná „Approaching the End of a Tunnel: Shareholder Protection and Private Benefits of Control in the Czech Republic“. Diplomant se zabývá problémy zmocnění, vznikajícími při správě obchodních společností, resp. především jedním z jejich projevů – konzumací privátních požitků z kontroly. Sleduje tezi, že na rozsah privátních požitků z kontroly lze usuzovat z výše kontrolní prémie – tedy příplatku k běžné tržní ceně jedné akcie, kterou jsou v dané zemi v průměru ochotni zaplatit zájemci o získání kontroly nad místními korporacemi. Oponent doporučuje využít závěrů této práce ve výzkumném záměru IES a vhodným způsobem je dále publikovat.

Cena prof.RNDr. Jaroslava Heyrovského pro nejlepší absolventy přírodovědných oborů

Mgr. Jan Kynčl - MFF    (magisterské studium)

Jan Kynčl ukončil studium studijního oboru Matematické struktury k 6.6.2006, u státních závěrečných zkoušek prospěl s vyznamenáním . Zároveň byl přijat do doktorského studia. Po celou dobu studia měl vynikající studijní výsledky  V průběhu studia prokazovala nadprůměrné studijní výsledky a zároveň dosáhl pozoruhodných výsledků ve výzkumu. V průběhu studia získal 235 bodů za absolvování širokého spektra matematických a informatických předmětů, přesáhl tak o více než 43% hranici 164 bodů potřebných k absolvování jím studovaného oboru. Připravil 7 vědeckých článků, z nichž 3 již vyšly ve  sbornících výběrových zahraničních konferencí; přednesl referát na mezinárodní konferenci Graph Drawing v Irsku 2005. V mezinárodním kole soutěže SVOČ v matematice získal jedno 1. místo a dvě čestná uznání. Reprezentoval velmi dobře i na mezinárodních soutěžích IMC.

Cena Josefa Dobrovského pro nejlepší absolventy teologických oborů

Mgr. Jaroslav Lorman - KTF   (magisterské studium)

Jaroslav Lorman ukončil studium navazujícího magisterského studijního programu Teologie k 5.6.2006. V celém svém studiu prokazoval příkladnou píli a neobvyklou hloubku svého studia. V jeho závěru obhájil naprosto Výjimečnou diplomovou práci „Milovat život je pravá bohoslužba…Analýza vybraných josefínských morálně-teologických traktátů“. Práce pojednává o historickém rámci osvícenské teologie a josefínské doby, předkládá principy a prameny morální teologie v době josefinismu, vykládá trojí zaměření morálky (ve vztahu k Bohu, k sobě a k bližnímu).




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.