26. února 2007

Usnesení 89. zasedání Pléna České konference rektorů

Usnesení

89. zasedání Pléna České konference rektorů

(Výroční shromáždění ČKR)

Hradec Králové, 22.-23. 2. 2007


Plénum České konference rektorů (ČKR) přijalo na svém 89. zasedání (Výroční shromáždění ČKR) následující usnesení:

1. Plénum ČKR schválilo výroční zprávu o činnosti ČKR za rok 2006, zprávu o provedené revizi hospodaření ČKR v roce 2006, pravidla úhrady provozních nákladů ČKR pro rok 2007 a rozpočet ČKR na rok 2007.

2. ČKR považuje za nezbytné pokračovat v reformě vysokých škol v souladu s požadavky rozvoje studijních programů a zvyšování kvality vysokých škol, což je podmíněno zajištěním odpovídajícího financování z veřejných zdrojů, doplněných o zdroje soukromé.

3. ČKR plně podporuje záměr vlády provést úpravu právních předpisů týkajících se rozvoje výzkumu a vývoje tak, aby bylo výrazně podpořeno spolufinancování evropských výzkumných projektů, včetně  potřebné úpravy zákona o DPH.

4. ČKR podporuje aktivitu MŠMT v procesu urychlování přípravy implementace operačních programů EU Vzdělávání pro konkurenceschopnost a Výzkum a vývoj pro inovace tak, aby vysoké školy mohly efektivně do těchto programů vstupovat.

5. ČKR žádá úpravu daňových zákonů tak, aby bylo umožněno podnikům snížit základ daně o náklady na výzkum a vývoj smluvně sjednaný u vysokých škol, výzkumných ústavů a ústavů Akademie věd ČR.

6. ČKR podporuje posilování úlohy Akreditační komise při zajišťování nezbytné kvality vysokých škol, zejména v souvislosti s připravovanou transformací terciárního vzdělávání.

V Hradci Králové dne 23. února 2007


Za Českou konferenci rektorů

Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.

                                                                                předseda




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.