2. března 2007

Zveme studenty a absolventy UK na semináře o možnostech studia a práce v zahraničí

I v letním semestru akademického roku 2006/2007 se uskuteční série seminářů pravidelně informujících studenty UK o možnostech absolvování studijních pobytů v zahraničí.

V rámci prvního plánovaného semináře (14. března 2007) se budeme zabývat tématem pracovních stáží pro studenty a absolventy univerzity, proto jsou vítáni i čerství absolventi univerzity, které dané téma zaujalo a uvažují o odstartování své profesní kariéry placenou či neplacenou stáží.

Na další dva semináře letního semestru jsou zváni především studenti, kteří plánují studium na zahraniční univerzitě. Semináře by měly přítomným pomoci vybrat si pro ně vhodný zahraniční studijní pobyt a program, případně překonat administrativní nástrahy, které mnohé zájemce o studium v zahraničí odrazují.

Druhý seminář jsme příznačně nazvali:„Program Sokrates/Erasmus (LLP-Erasmus) aneb nebojte se formulářů“ (4. dubna 2007). Spolu se zástupcem Evropské kanceláře zahraničního odboru RUK a hostem z řad studentů, který studoval v zahraničí diky programu Erasmus, probereme problémy, s nimiž se studenti potýkají před odjezdem či po návratu ze zahraničí.

V závěrečném semináři tohoto semestru se zaměříme na u nás málo využívaný typ studijních zahraničních pobytů a sice na „freemovers“ (9.května 2007). Prodiskutujeme způsoby, jakými lze získat finanční podporu při individuálně organizovaném studijním výjezdu na zahraniční univerzitu.

Věříme, že semináře splní svůj účel a usnadní všem, kteří se jich zúčastní, orientaci v nabídce možností studia, případně práce, v zahraničí.

Více informací je k dispozici na stránkách UK: http://www.cuni.cz/UK-1473.html





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.