17. dubna 2007

Slavnostní předání cen časopisu Živa za rok 2006

V úterý 17.dubna ve 14.00 hod. se v reprezentačních prostorách Akademie věd České republiky - ve vile Lanna  uskutečnilo slavnostní předání cen časopisu Živa za rok 2006. Tato společenská událost byla letos pro Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy zvláště významná, neboť z celkového počtu pěti udělovaných cen byly  tři ceny uděleny vědeckým pracovníkům PřF UK.


Prvním z oceněných, v kategorii Purkyňova cena, byl RNDr. Jan Suda PhD. společně s Mgr. Petrem Vítem z Katedry botaniky za článek „Endemické jeřáby – perly mezi českými dřevinami“ (Živa 2006, č.6: str. 251).  Dalším oceněným z PřF UK, a to v kategorii Cena Živy 25 až 30 let, byl Mgr. Jiří Neustupa z Katedry botaniky za článek „Co je geometrická morfometrika?“ (Živa 2006, č.2: str. 54).  Cenu Živy  v kategorii do 25 let  získal Mgr. Tomáš Dostálek  z Katedry  botaniky PřF UK, za článek „Přežije včelník rakouský i v 21. století?“  (Živa 2006, č.3: str. 111).  Společně s ním v této kategorii byl oceněn  Mgr. Petr Šrámek z České inspekce životního prostředí Praha za článek „Sněžnice, pavoučnice a jiní hmyzí otužilci“ (Živa 2006, č.2: str. 78).


Udělování cen se ujali prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc., předseda Akademie věd ČR, prof. RNDr. Pavel Kovář, CSc., děkan Přírodovědecké fakulty UK a předseda redakční  rady časopisu Živa, prof. RNDr. Bohuslav Gaš, CSc., prorektor UK pro vědeckou a tvůrčí činnost, Mgr. Jakub Kašpar, ředitel Odboru vnějších vztahů Ministerstva životního prostředí a ředitel nakladatelství Academia Jiří Padevět.

Slavnostní udělování cen časopisu Živa, které bylo zakončeno malým slavnostním rautem,    bylo nejen významnou oficiální událostí ale i příležitostí k přátelskému a neformálnímu setkání předních vědeckých pracovníků s oceněnými autory článků, s pracovníky redakce časopisu  a dalšími  hosty.


Výherci ceny Živa ZDE




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.