21. srpna 2007

51. běh Letní školy slovanských studií


Ve čtvrtek 23. srpna 2007 v 15.00 hod. bude za účasti prorektora Univerzity Karlovy doc. PhDr. Stanislava Štecha, CSc. zakončen ve velké aule staroslavného Karolina 51. běh Letní školy slovanských studií, který organizuje Ústav bohemistických studií UK FF.

Letošního běhu se zúčastnilo 193 účastníků. Studenti a učitelé češtiny z 36 zemí čtyř kontinentů čtyři týdny v Praze, ale i o sobotách a nedělích  na výletech a exkurzích, studovali český jazyk, literaturu, kulturu a historii.

            Jazyková výuka byla rozčleněna do čtyř základních stupňů podle pokročilosti a lektoři specializovaní na výuku češtiny jako cizího jazyka ji realizovali ve více než dvaceti pěti specializovaných kursech.

             Integrální součástí programu byly i přednášky rozvržené do dvou cyklů. První cyklus byl věnován otázkám jazykovědným a problematice české literatury, kultury a historie. Přednášky v něm byly pronášeny v češtině. Druhý cyklus, věnovaný českým dějinám a kultuře, byl přednášen buď v angličtině, nebo v němčině, aby se ho mohli zúčastnit i ti studenti, jejichž znalosti češtiny nejsou zatím takové, aby mohli s plným porozuměním sledovat české přednášky.

            Na jazykovou výuku a přednášky navazoval velmi bohatý program kulturní a společenský. Uskutečňoval se prakticky každé odpoledne a večer (koncerty, návštěvy pražských pamětihodností…). Každou sobotu a neděli si účastníci LŠSS mohli vybrat ze dvou tras exkurzí a výletů, které měly literárně místopisný nebo obecně kulturně historický charakter a sloužily i k poznávání reality každodenního života České republiky.

                        V průběhu slavnostního zakončení 51. běhu LŠSS její frekventanti převezmou osvědčení, která je zároveň budou opravňovat uplatnit výsledky letního intenzivního studia ve formě akademických kreditů na jejich domácích univerzitách.


                                                                                  Prof. PhDr. Jan Kuklík, CSc.


                                                                                                ředitel ÚBS



Kontakt: Ústav bohemistických studií, UK FF, nám. Jana Palacha 2, 116 38  Praha 1 (prof. PhDr. Jan Kuklík, CSc., PhDr. Jiří Hasil); tel./fax: 2216 19 381, e-mail: jiri.hasil@ff.cuni.cz






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.