6. září 2007

Usnesení 92. zasedání Pléna České konference rektorů

Praha, 6. 9. 2007

Plénum České konference rektorů (ČKR) přijalo na svém 92. zasedání následující usnesení:

1. ČKR vyjadřuje znepokojení nad návrhem státního rozpočtu v kapitole MŠMT a upozorňuje, že pro oblast financování vysokých škol je dosavadní návrh v příkrém rozporu s deklarovanými prioritami vlády ČR.

2. ČKR pověřuje členy předsednictva:

Prof. Ing. Jan Hron, DrSc., rektor České zemědělské univerzity v Praze

Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., rektor Masarykovy univerzity

Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor Univerzity Karlovy v Praze

Prof. Ing. Václav Havlíček, CSc., rektor Českého vysokého učení technického v Praze dalším jednáním s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy a premiérem s cílem zajistit odpovídající provozní a investiční financování VVŠ v roce 2008.

3. ČKR konstatuje, že současný stav přípravy operačních programů Vzdělávání pro konkurenceschopnost a Výzkum a vývoj pro inovace je katastrofální. Hrozí vážné nebezpečí, že ČR nebude schopna vyčerpat prostředky alokované Evropskou unií pro rozvoj infrastruktury výzkumu a vývoje a pro vzdělávání. ČKR požaduje, aby byly neprodleně definovány řídící struktury a stanoven závazný harmonogram implementace výše uvedených operačních programů. Definované řídící struktury by měly neprodleně zahájit systematickou komunikaci s předkladateli projektů.

4. ČKR upozorňuje na to, že zásadní změny implementačních procesů uvedených operačních programů realizované v posledním týdnu způsobí další výrazné zpoždění. ČKR nesouhlasí s nesystémovým postupem MŠMT, který nebyl s reprezentací vysokých škol projednán.

V Praze dne 6. září 2007

Za Českou konferenci rektorů

Prof. Ing. Jan Hron, DrSc.

předseda




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.