27. listopadu 2007

Zavádění nového stravovacího systému v Kolejích a menzách


Univerzita Karlova v Praze, Koleje a menzy v současné době zavádí nový stravovací systém. Od  3. prosince 2007 bude v menze Arnošta z Pardubic a v menze Právnická testován nový stravovací software a na základě vyhodnocení poznatků z provozu bude postupně spuštěn i v ostatních stravovacích střediscích. Plný provoz na všech provozovnách je plánován k začátku letního semestru. Nový systém bude zaveden i u prodeje doplňkového sortimentu ve vrátnicích kolejí UK.

Zavedení systému řízení menz zvýší komfort obsluhy pro strávníky, zlepší skladby jídel a efektivní řízení stravovacích provozů. Systém umožní zavedení bezlimitního způsobu normování stravy a objednávkový nebo bezobjednávkový způsob jejího výdeje. Tento způsob výdeje lze realizovat pouze prostřednictvím studentských a zaměstnaneckých karet (ISIC, ITIC a dalších karet vydaných Informačně poradenským centrem UK).


               Výhodou pro strávníky bude jednotný identifikační systém, využívající průkaz studenta a zaměstnance shodný pro všechny menzy a bufety. Od zavedení nového systému si Koleje a menzy slibují odstranění front na nákup stravenek a urychlení odbavení při výdeji stravy. Vybrané jídlo bude možné objednávat po internetu a i na objednávkových místech až 14 dní dopředu. V souvislosti s přechodem na nový systém dojde ke zrušení speciálních karet v Právnické menze, výdejně v Jinonicích a v Plzni. Díky nově zaváděnému systému získá strávník lepší výběr jídel a jejich volnou skladbu po zavedení bezlimitního způsobu stravování.

Studenti a zaměstnanci si mohou karty zajistit v Informačně poradenském centru UK v Praze v Celetné ul., dále na PF UK a MFF UK a v pobočkách IPC v Plzni a v Hradci Králové. Bližší informace o výdejních místech jsou zveřejněny v odkazu Informačně poradenského centra.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.