18. ledna 2008

KONTAKT bB hledá do svého týmu zájemce o výuku plavání tělesně postižených


Občanské sdružení KONTAKT bB hledá do svého týmu zájemce o výuku plavání tělesně postižených. Zaškolení a odborné vedení při výuce je zajištěno kvalifikovanými odborníky sdružení. Při pravidelné spolupráci nabízíme finanční ohodnocení.

KONTAKT bB je občanské sdružení pro studium, rehabilitaci a sport bez bariér založené roku 1998. Hlavní činnost je výuka plavání osob s tělesným postižením, která je postavená na vlstní metodické řadě sdružení, vytvořené čtyřnásobným paralympijským vítězem v plavání Martinem Kovářem a jeho trenérem a současným předsedou sdružení Janem Nevrklou.

Více informací o sdružení najdete na www.kontaktbb.cz . Výuka probíká každý den od 15:00 do 17:00 na plaveckém stadionu Strahov. Kontaktní osoba – vedoucí plavecké výuky Mgr. Jan Janoušek, M: +420 724 219 068. Těšíme se na Vás!

Více informací o KONTAKTU bB.


Hlavní a nosnou činností našeho sdružení je výuka plavání tělesně postižených. Prostřednictvím plavání, zdravotně prospěšné aktivity, se snažíme přivést maximální počet lidí s handicapem k aktivnímu způsobu života. Našim cílem je zpřístupnění plavání co největšímu počtu osob s tělesným postižením a vytvoření zázemí s rehabilitačně socializačním efektem pro kvalitní využití jejich volného času.

Výuka plavání je postavená na vlastní metodické řadě sdružení autorů Martina Kováře a Jana Nevrkly. Díky odbornému vedení a metodice, založené na podstatných principech pohybu ve vodě, jsme schopni naučit samostatnému pohybu na hladině i osoby s velmi těžkým postižením.

Naše činnost je kontinuální a nekončí zvládnutím samostatného pohybu ve vodě. V plaveckém programu lze postupovat od základní kompenzačně - rehabilitační úrovně, přes kondičně - rehabilitační až ke sportovně - rehabilitační úrovni. Ve své šířce, koncepčnosti a jednotné metodice je projekt celosvětově unikátní.


V roce 2007 KONTAKT bB zajistil volnočasovou aktivitu výuku plavání pro tělesně postižené v šesti střediscích (Praha, Brno, Karlovy Vary, České Budějovice, Ostrava a Jindřichův Hradec)  a vytvořilo tak místo pro cca 340 osob s tělesným postižením, z toho převážná většina děti do 18 let. Dále v průběhu roku realizoval 8 týdenních plavecko pobytových kurzů pro všechny věkové kategorie.

Strakonice Camp – 3 týdenní plavecko pobytový camp pro děti, mládež a dospělé. Místo konání Strakonice – plavecký areál na Křemelce

Kynžvart – 2 x do roka týdenní plavecko pobytový kurz, pořádaný střediskem KONTAKTU bB Karlovy Vary, pro děti školního věku.

Buchlovice – plavecko pobytový camp pořádaný letos poprvé střediskem KONTAKTU bB Brno. Kurz byl určen pro děti předškolního věku s tělesným postižením a děti z dětského domova ve věku od 3 do 7 let. Kurz slavil velký úspěch.

Kurz Praha – týdenní  plavecko počítačový kurz, pořádaný 2x do roka střediskem KONTAKT bB Praha, který je určen pro zájemce z celé republiky.

Sportovní činnost


V letošním roce se český paralympijský reprezentační tým pod vedením Jana Nevrkli, zúčastnil Světových her na Taiwanu, odkud se vrátil s 8 medailemi.

V současné době  je do programu zapojeno přes 500 osob v 5 střediscích  (Praha, Brno, Karlovy Vary, České Budějovice, Ostrava) a jednom pracovišti v Děčíně. Plavecký program, vedený dle metodické řady pracovníky vyškolenými KONTAKTEM bB, je dále realizován  v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, v Jihlavě, v rámci sportovního klubu SK Vodomílek, v Janských Lázních ve sportovním klubu SK Akáda, v Jindřichově Hradci a v Boskovicích s přímým řízením ze střediska Brno. Sbírkový účet KONTAKT: 449 449 449 /0300






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.